Mustal merel lähenesid Vene piirile ja Krimmile kaks USA sõjalennukit (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude strateegiline luurelennuk RC-135W.
USA õhujõudude strateegiline luurelennuk RC-135W. Foto: Wikipedia.org

Täna sooritasid Venemaa Kaukaasia ja okupeeritud Krimmi ranniku lähedal luurelennu korraga kaks USA sõjalennukit, edastasid sõjalennukite liikumist jälgivad internetiportaalid.

Portaalide teatel lendas Sitsiiliast Sigonella õhujõudude baasist lähtunud USA õhujõudude allveelaevatõrje patrull-lennuk Р-8А Poseidon Krasnodari krai Musta mere rannikul.

Lisaks tuli Kreetalt õhujõudude baasist USA õhujõudude strateegiline luurelennuk RC-135W ja lendas Edela-Krimmi kandis.

Kahe USA luurelennuki teekond kulges üle Kreeka, Bulgaaria ja Musta mere.

Viimastel nädalatel on USA luurelennud Venemaa piiridel sagenenud, eriti okupeeritud Krimmi rannikul, samuti Süüria õhujõudude baaside lähikonnas ja Ida-Vahemerel, kus tegutseb Vene sõjalaevastik. Iga päev tuvastatakse kaks-kolm sellist lendu.

Nii lendas sama USA õhujõudude allveelaevatõrje patrull-lennuk Р-8А Poseidon üleeile Küprosest lõunas, kus arvatavalt asub Vene sõjalaevastik, ja lähenes Tartusi varustusbaasile. Strateegiline luurelennuk RC-135W lendas aga Krimmi lähedal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles