Tähtsaim töökuulutus, mida täna näed: kas sina sobid emaks või isaks?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SOS Lasteküla Eestis

Täna, 4. oktoobril käivitab SOS Lasteküla omanäolise sotsiaalkampaania, mille peategelasteks on viis väikest eksperti, kes otsivad uusi perevanemaid. Kampaaniaga soovitakse laiemale avalikkusele muuhulgas teada anda, et SOS emaks või isaks saab hakata ka oma kodus.

Sotsiaalkampaania eesmärgiks on leida uusi perevanemaid, kes pakuksid hoolt, armastust ja tuge vanemlikust hoolest ilma jäänud lastele ning tõsta laiema avalikkuse teadlikkust SOS perevanemate töö sisust ja SOS Lastekülast üldisemalt.

Kampaaniaga loodab SOS Lasteküla silma jääda kõigile neile potentsiaalsetele emadele ja/või isadele, kes võiksid kaaluda võimalust tulla SOS Lastekülla perevanemaks või kes sooviksid lastele oma kodus perekonda pakkuda ja kodutunnet luua.

«Meie soov on leida väga häid emasid ja isasid neile lastele, kes on kaotanud oma bioloogilised vanemad. Seekord käib emade ja isade otsimine läbi väikeste laste silmade. Kui äriettevõtted palkavad tippjuhtide leidmiseks appi professionaalsed personaliotsingufirmad ja talendiotsijad, siis SOS Lasteküla otsustas teha sama – kaasata perevanemate otsimise protsessi tipptasemel eksperdid,» ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. «Emade-isade leidmisel abistab Lasteküla viis 5-11aastast eksperti, kes teavad kõige paremini, milline peab olema üks tubli ja asjalik ema või isa. Kampaania jooksul arutlevad väikesed eksperdid perevanemate rolli üle ning koostavad töökuulutuse.»

Samuti jagab kampaania infot selle kohta, kuidas perevanemaks olemine siis tegelikult käib, kes ema või isa selles protsessis abistavad ning mil moel saavad osapooled ühiselt tegutsedes muuta paljude laste elu.

SOS Lasteküla on pakkunud vanemliku hooleta jäänud lastele turvalist ja armastavat kodu juba üle 20 aasta. Iga laps elab oma kodus ehk professionaalses kasuperes, kus tema eest hoolitsevad SOS perevanema(ad), kes elavad lastega ööpäevaringselt koos. Perele on abiks SOS pereabiline, kes vajadusel perevanematele hingetõmbeaega annab. Vajadusel abistab perevanemaid professionaalne meeskond koos erinevate erialaspetsialistidega.

SOS Lasteküla kiire ja pidev kasvamine ongi tinginud tublide ja asjalike emade ja isade puuduse. Kui me toredaid perevanemaid ei leia, jäävad  väga paljud lapsed ilma kodutundest ning ei saa mitte kunagi kogeda, mida tähendab armastust täis kodu.

2015. aastal tuli SOS Lastekülla elama 64 uut last, kellest kõige noorem oli pooleaastane. Kokku elas 2015. aastal SOS Lastekülas 211 vanemliku hoolitsuseta last.

Tänasel päeval on SOS Lastekülal kodud Keilas, Põltsamaal, Narva-Jõesuus ning Juurus ning üks pere kasvatab lapsi oma kodus. 2017. aasta esimeses pooles avatakse kodud ka Kohtla-Järvel.

Foto: SOS Lasteküla Eestis

Lisainfot sotsiaalkampaania kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles