Pildid: paavst tegi üllatusvisiidi maavärinas kannatada saanud Amatricesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus tegi täna ootamatu visiidi augustis maavärinas kannatadanud Kesk-Itaalia aladele, kaasa arvatud enim hävinenud Amatricesse.

Reutersi teatel  raputas 24. augusti varahommikune maavärin sealseid väikelinnu ja külasid ning hukkus 297 inimest.

Paavst külastas Amatrices telklaagrit, kus elavad maavärinas ellujäänud ja ajutist kooli. 

Paavst Franciscus koos kaaskonnaga, mida juhtis Rieti piiskop Domenico Pompii, viidi ka paikadesse, kus on varinguoht, kuid nende sealolemisel rakendati rangeid turvameetmeid.

Vatikani pressiesindaja Greg Burke kajastas Franciscuse külaskäiku Twitteris ja avaldas seal muu hulgas foto, millel paavst kätleb meest, kes maavärinas kaotas naise ja kaks last. Paavst kohtus samuti päästetöötajatega, kes varisenud hoonetest ellujäänuid ja hukkunuid otsisid.

Paavst sõnas möödunud pühapäeval, et tahab minna Itaalia keskosa maavärinapiirkonda külastama, kuid ei täpsustanud aega, kuna tahab rahvaga kohtuda silmast silma ja ilma liigse meediakärata.

24. augustile Kesk-Itaaliat raputanud maavärina magnituud oli 6,2 ja see tabas piirkonda kell 3.36 kohaliku aja järgi.

Maavärina epitsenter oli Accumolis ja hüpotsenter nelja kilomeetri sügavusel. Mavärinale järgnesid sajad järeltõuked.

297 hukkunust 234 kaotasid elu Amatrices, 49 Arquata del Trontos ja 14 Accumolis. Vähemalt 365 inimest sai vigastada. Ehitiste rusudest saadi elusana kätte 238 inimest, kellest 215 olid Vigili de Fuocos ja 23 Soccorso Alpinos.

 Seni elab 2100 inimest telklaagrites ja ajutistes majutuspaikades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles