Poksimaailma valitseja: tarvitan kokaiini ja ma ei taha enam elada

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: SCANPIX
  • Fury on kaks korda tiitlimatši Klitškoga edasi lükanud!
  • Fury on senise karjääri jooksul võitnud kõik 25 matši!

Poksimaailma kõige kuulsusrikkama ajalooga võistlusklassi ehk üliraskekaalu maailmameister Tyson Fury tunnistas intervjuus ajakirjale Rolling Stone, et on tarvitanud elu jooksul kõvasti kokaiini. Samas rääkis ta ka teda valdavast depressioonist.

WBA, WBO ja IBO meistrivööde omanik tunnistas, et tal on bipolaarne häire ja sellega võideldes on ta tarvitanud kõvasti kokaiini. Eelmisel kuul teatas ESPN, et Fury andis 22. septembril dopinguproovi, mis näitas kokaiini tarvitamist.

«Ma olen oma elu jooksul teinud palju asju. Ma olen tarvitanud palju kokaiini. Väga palju. Miks ma ei peaks kokaiini tarvitama? See on ju minu elu. On ju nii? Ma võin teha, mida ise tahan,» rääkis Fury intervjuus. «Jah, ma olen kokaiini tarvitanud. Paljud inimesed on seda teinud. Mis see üldse asjasse puutub? See ei ole sooritusvõimet parandav dopinguaine.»

Fury oli kriitiline Suurbritannia poksijuhtidega, kes on tema sõnul teda üritanud mustata alates MM-tiitlite võitmist. Briti sõnul on talle sihilikult peetud nõiajahti ja see on temalt võtnud ka eluisu.

Ma olen oma elu jooksul teinud palju asju. Ma olen tarvitanud palju kokaiini. Väga palju. Miks ma ei peaks kokaiini tarvitama? See on ju minu elu. On ju nii?

«Kas mul ei võigi nüüd enam oma elu olla? Kas nad tahavad nüüd minult võtta ka minu eraelu? Ma ei ole mitu kuud enam spordisaalis käinud. Ma ei ole trenni teinud,» teatas Fury. «Ma olen võidelnud depressiooniga. Ma ei taha enam elada. Kui te saate aru, millest ma räägin? Mul on sellest kõigest kõrini. Mind on viidud üle ääre. Kokaiin ei ole üldse tähtis. Ma ei taha enam elada. Seega on kokaiin tühine asi võrreldes sellega, et mul puudub eluisu.»

«Ma loodan iga päev, et ma suren. Seda on aga halb öelda, kuna mul on kolm last ja armas naine. On ju nii? Aga ma ei taha enam elada. Kui ma ei oleks kristlane ja ma võiksin sooritada enesetapu, siis ma teeksin seda koheselt. Ma lihtsalt loodan, et keegi tapab mind enne, kui ma seda ise teen,» rääkis ta.

28-aastane Iiri mustlaste päritolu Fury tõusis poksi üliraskekaalu maailmameistriks eelmisel aastal, kui ta lõpetas Vladimir Klitško üle kümne aastat kestnud võiduseeria. Seejärel on mehed kahel korral kokku leppinud kordusmatši, kuid Fury on selle mõlemal korral edasi lükanud.

Fury on profina käinud ringis 25 korda ja seni on ta kõik matšid võitnud. 18 võitu on ta teeninud nokaudiga.

Vladimir Klitško hoiab käes Tyson Fury fotot. Sellest lähemale ei ole meeste vastasseis viimasel ajal jõudnudki. / Scanpix
Vladimir Klitško hoiab käes Tyson Fury fotot. Sellest lähemale ei ole meeste vastasseis viimasel ajal jõudnudki. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles