Putin nimetas Rosatomi juhi Kremli sisepoliitikastrateegiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Kirijenko.
Sergei Kirijenko. Foto: TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin nimetas täna riikliku tuumaagentuuri juhi Kremli personaliülema asetäitjaks sisepoliitika alal.

Rosatomi senisest juhist Sergei Kirijenkost saab sisepoliitikastrateeg, kelle ülesanne on poliitiliste eesmärkide formuleerimine.

Kirijenko vahetab välja seni selles ametis olnud Vjatšeslav Volodini, kellest sai uue riigiduuma esimees. Volodinit peetakse üheks Putini mõjuvõimsamatest ametnikest.

Kirijenko sai tuntuks 1998. aastal, kui toonane president Boriss Jeltsin ta oma eelviimasel ametiaastal 35-aastasena Viktor Tšernomõrdini asemele peaministriks nimetas. Varem on ta olnud energeetikaminister.

Venemaa kõigi aegade noorim peaminister kaotas aga finantskriisi tõttu koha juba neli kuud hiljem 1998. augustis.

Seejärel juhtis ta vabaturureforme pooldavat liberaalset erakonda Paremjõudude Liit ja oli lühikest aega riigiduumas. Pärast seda töötas ta presidendi saadikuna Volga föderaalringkonnas ja juhatas riiklikku keemiadesarmeerimise töörühma. Rosatomi juhiks sai Kirijenko 2005. aastal.

Nüüd naaseb 54-aastane Kirijenko pärast 11-aastast vaheaega taas poliitilisele areenile.

«Poliitilise tausta tõttu peetakse Kirijenkot suhteliselt liberaalseks, aga viimasel ajal on ta riigiteenistuja ja riikliku korporatsiooni juhina töötanud riigi heaks,» ütles Kremlile lähedane allikas ärihelehele Vedomosti.

«Praegu on Putini esimesest ametiajast pärit inimesi valitsusametkondades üha harvemini näha ja Jeltsini-aegsed inimesed on tõeline haruldus,» kirjutas ärileht Kommersant, tõstes esile Kirijenko pika karjääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles