Riigikaitsekomisjon arutab Soome kolleegidega kaitsealast koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikaitsekomisjon on neljapäeval ja reedel visiidil Soomes, kus kohtutakse kolleegidega Soome parlamendis, Soome kaitseministri Jussi Niinistö ning Soome Kaitsejõudude juhataja viitseadmiral Kari Takaneniga.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on kohtumistel arutelu alla julgeolekupoliitiline olukord Läänemere piirkonnas ja kahepoolne kaitsealane koostöö.

Mihkelsoni sõnul arutatakse Soome kolleegidega ka NATO edasist tegevust pärast Varssavi tippkohtumist. Samuti räägitakse Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika globaalstrateegiast.

Delegatsiooni koosseisus on lisaks komisjoni esimehele aseesimees Mart Helme, liikmed Ants Laaneots, Oudekki Loone ja Madis Milling.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni ja Soome Eduskunta kaitsekomisjoni koostöö on riigikogus üks vanimaid. Iga-aastased kohtumised toimuvad alates 1993. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles