USAs evakueeriti lennureisijad suitsema hakanud nutitelefoni tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7 Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Louisville`is evakueeriti  eile lennufirma Southwest Airlinesi lennuki pardal olnud reisijad, kuna ühe reisija nutitelefon, mis väidetavalt oli Samsungi Galaxy Note 7, hakkas suitsema.

Tegemist on seega juba mitmenda sellise juhtumiga, milles Samsungi uue telefoniga probleemid tekkisid, edastab wthr.com.

Louisville´i lennujaama esindaja Natalie Chaudoin teatas kanalile Wave 3, et Boeing 737 oli valmis õhkutõusmiseks, et lennata Baltimore`i, kuid ilmnes, et pardal tekkis nutitelefoni tõttu kell 9.20 hommikul kohaliku aja järgi ohuolukord. Evakueeriti 75 inimest, keegi kannatada ei saanud, kuid lennuki põrandakattesse jäi põletusjälg kohta, kuhu mees viskas ülekuumenenud telefoni.

Kohale kutsuti tuletõrjeüksus, mille juhi Kevin Fletcheri kinnitusel tuli lennukitäis inimesi vahetult enne väljalendu evakueerida.

Boeing 737 pardal olnud Brain Greeni teatel ostis ta uue Galaxy Note 7 kaks nädalat tagasi. Kuna Samsung palus ohtlikuks osutunud nutitelefonid tagastada, siis ka tema tegi seda ja sai vastu uue, mille ta arvas töökorras olevat. Lennuki pardal pani ta nutitelefoni taskusse, kui siis märkas kummalisust.

«Panin telefoni taskusse ja paar sekundit hiljem kuulsin heli, nagu keegi oleks krõpsuga suletava kilekoti avanud. Vaatasin ringi ja siis nägin, et mu taskust tuleb suitsu, tegemist oli minu nutitelefoniga,» meenutas ameeriklane.

Samsung, Southwest Airlines ja USA lennuturvalisuse amet ei kinnitanud, et see oli just Galaxy Note 7, kuid nad uurivad juhtunut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles