Pardakaamera aitab klaarida liiklusõnnetusi

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Full HD registraator, millega saab salvestada kvaliteetset pilti nii päeval kui ka öösel.
Full HD registraator, millega saab salvestada kvaliteetset pilti nii päeval kui ka öösel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Venemaalt alguse saanud pardakaamerate buum on jõudnud ka Eesti teedele ning nende salvestisi on hakanud aktsepteerima nii kindlustus kui ka politsei.

Pardakaamera pole küll hädavajalik tarbeese, kuid seelega saab ennast teekonnal pisut kindlamalt tunda. See on nii öelda ettevaatusabinõu. «Hästi tavaline on, et inimesed tulevad pardakaamerat ostma alles siis, kui avarii on juba olnud,» rääkis elektroonikapoe Noor Tehnik tegevjuht Raigo Leidre. «Tulevad ja ütlevad, et oleks pidanud varem ostma. Paraku on elus niimoodi, et kindlustusega võib minna tüliks. Mõlemad osapooled arvavad, et neil on õigus ja tegelikult kellelgi ongi õigus, aga selgus ei pruugi alati püsida õige inimese käes. Tõde on olemas, aga kellele see jääb, võib olla iseasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles