Ajalugu oli lähedal: Eesti on vaid korra võitnud valikmängu suurema skooriga (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Gibraltar.
Eesti - Gibraltar. Foto: Tairo Lutter

Eile õhtul MM-valiksarjas Gibraltarist 4:0 jagu saanud Eesti jalgpallikoondis on vaid korra suutnud võita suurturniiri valikmängu suurema skooriga. Ka neljaväravalisi võite on varasemast ette näidata vaid üks, kusjuures mõlema mänguskoori kujunemises on otsest rolli mänginud Eesti koondise tänased treenerid.

Eesti viimane suureskooriline võit valiksarjas jääb 2004. aastasse, kui 4. septembril võideti Lillekülas Luksemburgi 4:0. Eesti väravad lõid tolles kohtumises Ingemar Teever, eile koondise abitreenerina võidule tüürinud Andres Oper ning Kristen Viikmäe. Üks tabamus märgiti ka Luksemburgi mängija omaväravaks.

Suuremat kui neljaväravalist võitu on Eesti koondise poolehoidjad saanud aga valiksarjas tunnistada samuti vaid korra, kui 1998. aasta juunis – huvitava kokkusattumusena taas neljandal kuupäeval – võideti Tallinnas EM-valikmängus Fääri saari koguni 5:0. Toona veel Kadriorus kodumänge pidanud koondise eest said jala valgeks nii Oper kui ka nüüdseks värske peatreener Martin Reim, tabamuse lisasid veel Viikmäe, Sergei Terehhov ja Urmas Kirs.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles