Karilaid: Keskerakonna uus juht ei muuda partei seniseid prioriteete (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaidi sõnul jätkab partei oma senisel kursil ka siis, kui peaks novembris toimuval erakorralisel kongressil uue esimehe saama.

«Poliitilised konkurendid peavad arvesse võtma, et kui Keskerakond saab uue juhi, siis meie prioriteet number üks on meie programm,» ütles Karilaid pressiteate vahendusel.

«Kui keegi loodab, et me lahutame oma programmist midagi ära, siis ta eksib sügavalt. Astmeline tulumaks, regionaalsed maksuerisused, tasuta ühistransport, programmilised sammud ühtviisi nii eesti kui ka vene emakeelega Eesti inimeste jaoks, sotsiaalvaldkonna parem rahastamine, regionaalpoliitika järeleaitamine ning kohalike omavalitsuste tugevdamine on ja jäävad jäävad Keskerakonna olulisteks poliitilisteks suundadeks,» nimetas ta.

Karilaidi sõnul on Keskerakond riigi tasandil isolatsioonist välja murdmas ja Keskerakonna jõudu parlamendis võetakse üha tõsisemalt. Karilaid lisas, et nii Rõivase kui ka Reformierakonna endise esimehe Andrus Ansipi ärevus läheneva Keskerakonna erakorralise kongressi suhtes on tingitud pigem sisekaemusest Reformierakonnas.

«Tuletan meelde, et just Andrus Ansip oli see, kes hiljuti solvunult ründas riigikontrolli Estonian Airi auditit, kust tuli välja, et valitsus on toetanud riigiettevõtet Euroopa Liidu reeglite vastaselt pea 85 miljoni euroga ning et see kulu oleks olnud välditav, kui valitsus järginuks riigivaraseaduse põhimõtteid ja veendunud, et Estonian Airile raha ning laenude andmine on eesmärgi- ja õiguspärane,» selgitas Karilaid. «Ka Taavi Rõivase meeleheide on mõistetav, sest kui ühe praamihanke korraldamine suursaarte ja mandri vahel läheb kümne aasta jooksul maksma üle 200 miljoni euro ning seda saadab Eesti ajaloo suurim korruptsiooniafäär, siis on põhjust muretseda küll opositsiooni juhtiva jõu elavnemise pärast.»

Keskerakonna kongress valis möödunud aasta 29. novembril peetud kongressil 541 häälega erakonna esimeheks tagasi Savisaare. Tema vastu kandideerinud Kadri Simson sai 486 häält.

Tänavusel erakorralisel kongressil võivad Keskerakonna esimeheks kandideerida lisaks Savisaarele veel Simson või Jüri Ratas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles