Kustutamine vastutajata maksuvõlglasi ei päästa

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Inforegister.ee, juuni 2016 seisuga

Inforegister koostas juunis nimekirja juhatuse liikmeta äriühingutest ning viiendik sellest nimistust ehk 160 firmat on maksuvõlglased. Kuigi sellised ettevõtted loodavad registrist sundkustutamisele, saab maksuamet vastutajata maksuvõlgased ka pärast registrist kustutamist kätte.

«Maksejõuetuid ettevõtteid vaadates jäi silma, et nii mõnelgi juhul puudub ettevõttes ka juhatus. Selleks, et aru saada, kas tegemist on üksikjuhtumiga või laiema probleemiga, said välja võetud kõik ettevõtted, millel juhatus puudub,» selgitas Inforegistri turundusjuht Kristiina Zadin, mis tõukas neid suve hakul juhatuse liikmeta äriühingute ülevaadet koostama. 

Kokku sai Inforegister juuni lõpu seisuga selliseid äriühinguid 750. «Juhatusest tagasiastumine on võimalus vastutusest eemale hiilida. Kui ettevõttel puudub juhatus, siis puudub ka ettevõttes vastutaja, mis tähendab, et pahatahtliku maksejõuetuse puhul ei ole võimalik kedagi vastutusele võtta,» nentis Zadin, mida Inforegister näeb juhatuseta äriühingute peamise probleemina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles