ERC hooaeg lõppes Lukjanuki triumfiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk.
Aleksei Lukjanuk. Foto: Timo Anis

Hooaja viimase Euroopa meistrivõistluste (ERC) etapi ehk Küprose ralli võitis Ford Fiesta R5 autol kihutav venelane Aleksei Lukjanuk.

Venelane võitis ralli 13 kiiruskatsest tervelt 11 ning lisaks etapivõidule premeeriti teda ka 32 000 euro suuruse auhinnarahaga. Teise koha sai Küprosel sakslane Marijan Griebel (+2.12,2), kes kihutas Škoda Fabia R5 autoga. Kolmas oli samuti Fabia R5 masinaga sõitnud Ralfs Sirmacis (+2.56,2).

ERC üldvõidu oli juba varasemalt kindlustanud poolakas Kajetan Kajetanowicz, kes Küprosel ei startinud. Lukjanuk oli EM-sarja kokkuvõttes 159 punktiga teine, kaotades poolakale lõpuks 22 silmaga. Hooaja lõpetas kolmanda kohaga Sirmacis, kes kogus 143 silma. Hooajaga 38 punkti kirja saanud Raul Jeets oli kokkuvõttes kümnes.

Kõige rohkem etappe võitis EM-sarjas tänavu Sirmacis (3), Lukjanuk sai kirja kaks etapivõitu, Breen Moura, Loix, Kajetanowicz ning Kopecký maitsesid võidurõõmu korra. Enim katsevõite sai kirja Lukjanuk (42), teise koha sai selles arvestuses Kajetanowicz 29 katsevõiduga, Sirmacis kogus 23 katsevõitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles