Pildid ja video: Saksa politsei tabas pärast pikka inimjahti 22-aastase terrorismis kahtlustatava

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa politsei korraldas möödunud nädalalõpul suurhaarangu Chemnitzis, kus otsiti noort terrorismis kahtlustatavat meest.

Politsei tabas 22-aastase Islamiriigiga seostatud kahtlusaluse, Süüria päritolu Jaber Al-Bakri, kes oletatavalt plaanis teha mõnele Saksa lennujaamale rünnaku, täna varahommikul Leipzigis, edastab The Guardian.

Mehe elukoha läbiotsimisel Chemnitzis Fritz-Heckert-Gebieti linnaosas  leiti sadu gramme lõhkeainematerjali.

Politseioperatsiooni käigus tabati 8. oktoobril kolm inimest, nende seas ka Al-Bakr, kes esmalt pääses põgenema, kuid ta saadi 10. oktoobril kätte.

Saksa politsei hoiatas operatsiooni eel Chimnitzi elanikke ja andis otsingupiirkonnas elavatele inimestele käsu jääda siseruumidesse. Samuti avaldati kahtlusalusest mehest meedias foto.

Saksimaa politsei esindaja Tom Bernhardti teatel on Al-Bakr ohtlik, samas ei ole veel teada, kas mees saabus Saksamaale koos möödunud aastal tulnud ligi ühe miljoni põgeniku seas. Saksamaa võttis vastu 890 000 põgenikku, kelle seas domineerivad Süüria kodusõja eest põgenenud.

Bernhardti andmetel sündis kahtlusalune mees Süürias Damaskuses ning Saksa luure on teda jälginud alates sellest, kui ta möödunud aastal saabus Kölni, kus ta käitumine oli kahtlustäratav.

Saksamaal on kardetud uusi terrorirünnakuid alates suvest, kui seda riiki raputasid kaks rünnakut, mille korraldasid äärmusrühmituse Islamiriik käsilased.

Würtzburgi kirverünnakus sai viis inimest ja Anschbachi pommirünnakus 15 inimest vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles