Padar spekulatsioonidest: loodame mõlemast tehasest laeva kätte saada enne jõule (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Leiger
Parvlaev Leiger Foto: TS Laevad

TS Laevade juht Kaido Padar kinnitas, et ettevõte loodab enne jõulude kõrgperioodi uued laevad kätte saada, kuid tunnistas ka, et asenduslaevade plaan on olemas vaid aasta lõpuni.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Leiger ei pruugi 1. jaanuariks liinile jõuda ning jaanuarist võib nii Virtsu-Kuivastu kui Rohuküla-Heltermaa liinile sõitma jääda ainult üks laev, vastavalt parvlaevad Hiiumaa ning Regula.

«Leigerit on soovitud Türgi laevatehase poolt mitmeid kordi üle anda. Me oleme seda ka öelnud, et kvaliteedis ja ohutuses me järeleandmisi ei tee. Loodame, et Sefinest tuleb sellel nädalal uus kuupäev, millal vastuvõtmise protsessiga uuesti alustame. Siis juba selgub, kas saame hakata Türgist laevaga Eesti poole liikuma või tuleb tehasel veel erinevaid puudusi kõrvaldada. Ilma maailma meredel me ei kontrolli, sellest sõltub paljuski ka teekonna kestus, sest sügiseti esineb teekonnal tihti torme,» selgitas Postimehele Kaido Padar, kes ei soovinud täpsete liinile tuleku kuupäevade suhtes enam konkreetseid lubadusi anda. 

«Oleme ka öelnud, et peale teenindamise ülevõtmist ja Saarema Rally teenindamist on järgmine kõrgperiood jõulud ja aastavahetus. Loodame mõlemast tehasest laeva kätte saada enne selle perioodi algust.»

Padar kinnitas, et huvi on saada kätte kvaliteetsed laevad, sest need teenindavad inimesi järgmised kümme aastat ja kas samadel liinidel või mujal veelgi kauem.

Samas nentis Padar, et asenduslaevade osas on firmal plaan olemas vaid käesoleva aasta lõpuni.

Septembri lõpus kirjutas BNS, et ükski TS Laevade uutest parvlaevadest ei jõua oktoobri jooksul liinile, kuna Leigeri üleandmine venib. Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul tegi Türgi Sefine laevatehas endiselt ettevalmistusi, et Leiger üle anda. «Kahjuks võib ilmselt küll juba arvata, et oktoobris laev liinile ei jõua, kuna vastuvõtmist veel ei ole toimunud,» ütles Arro BNS-ile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles