Selgusid arstiteaduskonna medali saajad

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks medali saajatest on dr Sulev Haldre.
Üks medali saajatest on dr Sulev Haldre. Foto: Kristjan Teedemaa

Sel nädalal koguneb üle kahesaja meediku Tartu ülikooli arstiteaduskonna aastapäevaüritusele, kus antakse muu hulgas kätte Tartu ülikooli arstiteaduskonna medalid.

Sel aastal pälvivad arstiteaduskonna medali neuroloogia dotsent Sulev Haldre pühendunud töö eest üliõpilaste õpetamisel ning kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse juhataja, peremeditsiini dotsent Marje Oona pühendunud ja eduka töö eest täienduskeskuse juhtimisel, teatas Tartu ülikool.  

Tartu ülikooli väikese medaliga tunnustatakse sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhatajat professor Priit Kaasikut pikaajalise ja pühendunud panuse eest kehakultuuri­teaduskonna arendamisel ning dekaanina oluliste õppekorralduslike muutuste läbiviimisel. Kauaaegset arstiteaduskonna õppeprodekaani dotsent Tõnis Karkit tunnustatakse väikse medaliga entusiastliku panuse eest arstiteaduskonna arendamisel, õppekavade reformimisel ning Tartu ülikooli ja kliinikumi koostöö tugevdamisel.

Tartu ülikooli arstiteaduskonna 384. aastapäevale pühendatud arutelule koguneb arste nii Eestist kui välismaalt ja peateemaks on sel korral psühhiaatria ja psühhofarmakoloogia.

«Sel aastal pühendame aastapäevaüritused kahele silmapaistvale teadlasele, Emil Kraepelinile ja Lembit Allikmetsale, kes on pannud aluse psühhiaatriale ja psühhofarmakoloogiale Eestis ning viinud Tartu ülikooli selles vallas maailmakaardile,» rääkis Tartu ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember. Ta lisas, et vähem tähtis ei ole ka fakt, et just Lembit Allikmets pani arstiteaduskonna kauaaegse dekaanina alguse aastapäeva ürituste tähistamise traditsioonile.

Kõigile huvilistele avatud aastapäevaüritused avab neljapäeval, 13. oktoobril biomeedikumis toimuv teaduskonverents, kus 21 suulise ja 81 stendiettekandega tutvustavad viimase aasta teadusuuringute tulemusi valdkonna teadurid, õppejõud, doktorandid ja üliõpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles