Koht eralastehoius jättis suure pere linna soodustusest ilma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Pulges (pildil koos kaksikute Mihkli ja Priiduga) on nördinud, et linn teeb lasteaia kohatasust vabastamisel vahet, kas laps käib era- või munitsipaallastehoius.
Liina Pulges (pildil koos kaksikute Mihkli ja Priiduga) on nördinud, et linn teeb lasteaia kohatasust vabastamisel vahet, kas laps käib era- või munitsipaallastehoius. Foto: Kristjan Teedema

Nelja lapse ema Liina Pulges  sai linna haridusosakonnast eitava vastuse oma eralastehoius käiva lapse kohatasust vabastamise taotlusele. «Toetuste maksmisel ei tee ju linn vahet, kas see on era- või linnalasteaed, aga soodustuste tegemisel millegipärast tehakse,» imestas Pulges.

Ta oli oma avalduses toetunud neli aastat tagasi linnavolikogus vastu võetud määrusele, mille järgi on kolme ja enama lapsega peredel õigus taotleda lasteaia kohatasust vabastamist. Vabastuse saamiseks peavad lapsed olema vanuses 1,5–7 aastat ning laste ja vanemate registreeritud elukoht peab olema Tartu linnas.

Haridusosakonna andmetel oli 11. septembril lasteaia kohatasu maksmisest vabastatud 37 koolieelses munitsipaal- lasteasutuses käivat last.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles