Väinamere Liinid - 8 miljonit sõidukit ja 20 miljonit reisjat

Eleen Laasner
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootejärjekord parvlaevale.
Ootejärjekord parvlaevale. Foto: Sander Ilvest

Kümme aastat Virtsu–Kuivastu ja Rohuküla–Heltermaa liine teenindanud Väinamere Liinide statistika on kõnekas – mandrilt suursaartele ja tagasi on toimetatud just nii palju sõidukeid ja reisijaid.

Mõlema liini statistikat eraldi vaadates teenindati 2006. aasta oktoobrist tänavuse oktoobrini Virtsu–Kuivastu liinil üle 6 miljoni sõiduki ja enam kui 15 miljonit reisijat, kirjutas Saarte Hääl. Hiiumaale veeti ja toodi mandrile tagasi napilt alla 2 miljoni sõiduki ning ligi 5 miljonit reisijat. Neile lisaks ka väiksemate liinide reisijaarvud.

Sõidukiarvude pidevat kasvu välja tuues tuleb tõdeda, et protsendiliselt küündib kasv pea igal aastal kõrgemale kui 100 protsenti. Nii teenindati Virtsu ja Kuivastu liinil näiteks 2015. aastal 104 protsenti rohkem autosid kui aasta varem, 2014. aastal aga omakorda 105 protsenti enam kui 2013. aastal ning viimati mainitud aastal koguni 108 protsenti rohkem sõidukeid kui aasta enne seda.

Väinamere Liinide tegevjuht Urmas Treiel tõdes, et ajas tagasi vaadates olid aastad 2012–2014 kõige stabiilsemad, kus kõik plaanid olid ellu viidud ja sai nautida vilju. Enne seda, aastatel 2007–2011 tuli seega saavutada järjest suuremaid eesmärke ja teoks teha unistusi. See oli ettevõtte juhi sõnul kahtlemata väga põnev ja väljakutseid pakkuv aeg.

Loe täispikka lugu Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles