760 kilomeetrit tuule ja vihmaga väntamist heategevuse nimel

Tiina Rekand
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat korda toimunud Tahtejõu tuur tõi kokku ratturid, kes valmis heateo nimel karmi sügisilmaga pikka distantsi läbima ja enda võimeid proovile panema.
Kolmandat korda toimunud Tahtejõu tuur tõi kokku ratturid, kes valmis heateo nimel karmi sügisilmaga pikka distantsi läbima ja enda võimeid proovile panema. Foto: Evelyn Saks

Reede varahommik Tallinna kesklinnas. Tormi mõõtmeid välja andva külma kirdetuule eest sooja autosse varjunud tööinimesed ummistavad tänavaid. Enam kui 30 ratturit võtab aga suuna linnast välja, et järgmised kolm päeva kurja ilma eirates üheskoos tahtejõudu näidata ja head teha.

Kolmandat korda toimuva Tahtejõu tuuri esimesed 125 kilomeetrit viivad pedaalijad Haapsallu. Kuigi esialgne plaan nägi ette, et sealt läheb sõit edasi Hiiumaale, sunnivad praamiliiklust takistav tugev tuul ja ülimadal veetase tuuri üht peakorraldajat Edgari Treierit kaks päeva enne ettevõtmise algust rada muutma. 669 kilomeetrist saab 760 mööda Mandri-Eestit.

Tallinnast Matsile. Teisel päeval Türi-Allikule, mitte lühemat teed pidi, vaid Märjamaa ja Vändra kaudu. Kolmandaks päevaks jääb tagasi Tallinna vändata, mitte otse, vaid distantsi kasvatavate paunakestega. Keskmine kiirus vähemalt 30 kilomeetrit tunnis. Viimase päeva teeb oma tahtejõudu proovile pannes kaasa ka siinkirjutaja. Kõigil kolmel päeval osaleb ainult üks vapper naine – Karmen Reinpõld, triatloni ja jalgrattaspordi treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles