Ericssoni aktsia läks vabalangusesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni peakorter Stockholmis
Ericssoni peakorter Stockholmis Foto: SCANPIX

Mobiilivõrkude seadmete tootja Ericssoni aktsia kukkus täna hommikul 16 protsenti 51,70 kroonini, mis on väärtpaberi suurim kukkumine alates 2007. aasta 16. oktoobrist.

Aktsia vabalanguse põhjuseks oli täna avaldatud käibe ja kasuminumbrid. Ettevõte teatas täna hommikul, et kolmanda kvartali käive langes 14 protsenti 51,1 miljardi Rootsi kroonini (5,3 miljardi euroni), mis on  ettevõtte suurim käibelangus enam kui 10 aasta jooksul.

Ettevõtte brutokasumimarginaal, kukkus 28 protsendini võrrelduna 34 protsendiga eelmisel aastal. Marginaal ise on väikseim alates 2001. aastast. Mõlemad näitajad on jäänud analüütikute ootustele alla, vahendab Bloomberg.

«Meie tulemused on tunduvalt madalamad kui ootasime, eriti nõrk oli kvartali lõpp ning erineb sellest mida me oleme turu arengute kohta öelnud varem,» ütles ettevõtte tegevjuht Jan Frykhammer börsiteate vahendusel. «Tööstusharu negatiivsed trendid on süvenenud,» lisas ta.

Ericssoni tütarettevõte Ericsson Eesti on ainus enam kui miljardi euro suuruse käibega ettevõte Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles