Jeemeni rannikult tulistati taas raketiga USA sõjalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Mason septembrikuus.
USS Mason septembrikuus. Foto: US NAVY/REUTERS

USA merevägi teatas kolmapäeval, et Jeemeni šiiamässulised tulistasid Pärsia lahes seilava Ühendriikide sõjalaeva suunas taas raketi.

"Al Hudaydah´ piirkonnast väljatulistatud raketi sihtmärgiks oli taas hävitaja USS Mason. Keegi viga ei saanud ega laev kahjustada. Rakett ei jõudnud laevani," kinnitas tundmatuks jääda soovinud mereväeametnik.

Esmaspäeval tulistati Masoni suunas kaks raketti, mis samuti sihtmärgini ei jõudnud.

Saudi Araabia juhitavasse koalitsiooni kuuluvad Araabia Ühendemiraadid (AÜE) süüdistasid eelmisel nädalal šiiamässulisi huthisid ka raketi tulistamises Bab al-Mandebi väinas seilanud AÜE "tsiviilaluse" pihta.

Koalitsioon süüdistas esmaspäeval huthisid ballistilise raketi tulistamises Saudi Araabia edelaosa Taifi linna suunas. Tegemist oli ühega kahest raketist, mille Saudi õhutõrje pühapäeval kahjuks tegi, teatas koalitsioon. Teine rakett tulistati Jeemeni Maribi linna suunas.

Jeemenis kestab alates 2015. aasta märtsist täiemahuline kodusõda valitsusvägede, mida toetab saudide juhitav koalitsioon, ja Iraani toetusega mässuliste vahel.

Koalitsioon on kehtestanud mässuliste käes olevatele Jeemeni Punase mere sadamatele blokaadi, lubades läbi ainult ÜRO heakskiidetud abisaadetisi.

USA merevägi lubas nädala alguse avalduses jätkata meresõiduvabaduse tagamist kõikjal maailmas.

"Me jätkame kõigi vajalike sammude astumist meie laevade ja sõjaväelaste turvalisuse tagamiseks," sõnas USA mereväe pressiesindaja leitnant Ian McConnaughey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles