Hommikumaine kohtub õhtumaisega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leah Stuttard (vasakult), Giovannangelo de Gennaro fiidliga, Raho Langsepp bansuriga ja Agnethe Christensen rääkisid eelseisval kontserdil kõlavast muusikast. Pilt on tehtud eile ansambli Sirventes proovis Tampere maja tagakambris.
Leah Stuttard (vasakult), Giovannangelo de Gennaro fiidliga, Raho Langsepp bansuriga ja Agnethe Christensen rääkisid eelseisval kontserdil kõlavast muusikast. Pilt on tehtud eile ansambli Sirventes proovis Tampere maja tagakambris. Foto: Sille Annuk

Tampere majas kõlas eile pärastlõunal muusikat, mida iga päev ei ole võimalik elavas esituses kuulata. Sellised lood on esimest korda esitatud sajandeid tagasi. Proovi tegi ansambel Sirventes, et astuda täna õhtul kuulajate ette Jaani kirikus vanamuusikafestivali Orient et Occident (tõlkes ida- ja läänemaad ehk hommiku- ja õhtumaad) avakontserdil.

Agnethe Christensen on trios põhiliselt laulja, aga ta mängib ka kannelt ja Suur-Novgorodi-aegse gusli koopiat. Leah Stuttardi instrument on selline säriseva kõlaga harf, nagu need olid kasutusel 15. sajandil, ta laulab samuti.

Niisamuti saab kuulda kontserdil Giovannangelo de Gennaro lauluhäält, kuid tema põhilised muusikariistad on viiuli keskaegne sugulane fiidel – 12. sajandi Portugali pilli koopia – ning India bambusflööt bansuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles