Uus juht: me ei tea, mida on kulka raha eest tehtud (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

14. novembril Eesti Kultuurkapitali juhataja ametisse asuv Kertu Saks kavatseb raha jagamise otsused avalikumaks ja mõistetavamaks teha, sest avalikkus ei tea praegu, mille jaoks on kulka raha andnud ja mida on selle eest tehtud.

- Kultuurkapitali on aeg-ajalt süüdistatud, et sihtkapitalidest antakse raha omadele. Kas ka teie arvates?

Ma pole neid süüdistusi kuulnud. Minul on hästi läinud, mina pole kellelegi «oma» olnud, kuid olen raha saanud. Raha jagamine tekitab alati arvamusi, kes said ja kes tegelikult oleks pidanud saama.

Kui rääkida suletud ringist, siis võib-olla on selle taga Eesti väiksus. Iga kahe aasta tagant on vaja nimetada sihtkapitalide nõukogudesse seitse spetsialisti. Võib juhtuda, et mõned nimed korduvad, sest Eestis pole lihtsalt nii palju vastavas valdkonnas pädevaid inimesi ja nii võib tekkida olukord, et keegi on kellegi kaaslane jne. Aga sel teemal sõna võtmiseks peaksin olema rohkem asjaga kursis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles