Eesti saadab Haiti katastroofipiirkonda päästemeeskonna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävinenud majad Haitil.
Hävinenud majad Haitil. Foto: Carlos Garcia Rawlins/REUTERS

Päästeamet saadab pühapäeval Haitile kaheliikmelise päästemeeskonna, kelle ülesandeks on orkaani tagajärgede likvideerimine ja abi koordineerimine.

Haitile suunduvasse meeskonda kuuluvad meeskonna juht Rauno Kurvits ja meedik Maris Filippov, teatas BNS-ile siseministeerium. Missiooni pikkus on kuni 21 päeva. Missioon toimub koostöös Soome, Rootsi, Taani ja Norra päästemeeskonnaga, samuti toetab seda rahaliselt Ühendkuningriik.

«Orkaani tagajärjed mõjutavad Haitil üle 750 000 elaniku ning infrastruktuurist on kohati üle 80 protsendi kahjustatud. Seetõttu vajatakse Haitil rahvusvahelistelt organisatsioonidelt välilaagrivarustust ning Haiti elanike abistamiseks on vaja toetuseksperte,» ütles päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on Eesti päästemeeskonnal vastav väljaõpe ja valmisolek reageerida rahvusvahelistele hädaolukordadele. «On selge, et Haiti vajab praegu rahvusvahelist abi ja kui meil on koos oma partneritega võimalus appi minna, siis seda ka teeme,» märkis minister.

Välisministeeriumi eelarvest on päästeametile missiooni kuludeks eraldatud 48 800 eurot.

Viimati osalesid Eesti päästemeeskonna eksperdid sarnastel humanitaarpartnerluse missioonidel Omaanis ja Sierra Leones ning 2016. aastal toimetati põgenikele humanitaarabi Serbiasse,

Troopiline orkaan Matthew tabas Lõuna-Haitit 4. oktoobril. Tormist on mõjutatud umbes 1,5 miljonit inimest ja umbes 350 000 inimest vajab humanitaarabi. Haiti valitsus edastas abipalve 5. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles