Pentus-Rosimannus soovitab Kallasel pea püsti hoida (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Reformierakonna juhatusse kuuluv riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus soovitab partei auesimehel, presidendivalimiste käigus pettunud Siim Kallasel uuele parteile mõtlemise asemel panustada oma kogemuste ja ideedega Reformierakonna tugevdamisse.

Pentus-Rosimannus ütles Postimehele, et inimlikult on Kallase pettumine mõistetav, sest puudu jäi 30 toetajat ja võib tunduda, et seda oli väga vähe. Inimlikuks reaktsiooniks võiks tema sõnul liigitada ka Kallase soovi otsida ebaõnnestumise põhjust eelkõige teistes.

«Aga inimesena, kes hääletas nii riigikogu teises ja kolmandas kui ka valimiskogu teises voorus Siim Kallase poolt, oodanuksin Kallaselt toetuse eest erakonna suunal pigem tänusõnu,» ütles ta.

Pentus-Rosimannus lisas, et soovitaks hoida Kallasel pea püsti, sest tulemus oli väärikas, ning panustada oma kogemuste ja ideedega Reformierakonna tugevdamisse.

Kallas rääkis täna Äripäevas avaldatud intervjuus, et pettus selles, kuidas president lõpuks ametisse pandi, ega välistanud ka võimalust moodustada uus partei. Edasiste otsuste tegemisel on tema sõnul võtmekohaks see, kuidas Reformierakond edasi liigub ja kas tunnistatakse suuri lahkhelisid erakonna sees või mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles