Puhas loodus aitab müüa piiritust ja kasekäsna

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Spiriti juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul annab mahetoode eelise konkurentide ees.
Estonian Spiriti juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul annab mahetoode eelise konkurentide ees. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Puhas loodus ja mahetootmine on ettevõtjate kinnitusel üks parimaid müügiargumente välisturgudel. Looduspuhaste toodetena lähevad kaubaks näiteks mahepiiritus ja kasekäsnad.

Piiritus teadupärast ei ole muidugi tervisetoode, kuid Estonian Spiriti juhatuse liikme Sven Ivanovi kinnitusel aitab puhas tooraine neilgi ostjaid leida.

Nii läheb Moe peenviinavabrikust pool miljonit liitrit mahepiiritust Šveitsi ainult tänu asjaolule, et tegemist on igati loodussõbralikult toodetud kaubaga. Eesti ettevõttel on välisturule minna keeruline, kuna palju aega tuleb kulutada sellele, et lahti saada nn Ida-Euroopa mainest, ning alles siis saab hakata kaupa edukalt müüma.

Lisaks mahetoorainele meeldis Šveitsi alkoholimonopoli esindajatele tootmise keskkonnasõbralikkus piiritusetehases. Ettevõtte peamised konkurendid on itaallased, kes ajavad piiritust kohe teisel pool Alpe ja kütvad oma piiritusekatelt Venemaalt pärit gaasiga, eestlased aga puiduhakkega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles