Madal veetase häirib parvlaevaliiklust, liinil sõidab ainult Harilaid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune praamijärjekord.
Hommikune praamijärjekord. Foto: Postimehe lugeja

Rohuküla-Heltermaa liinil oli laupäeval parvlaevaliiklus madala veetaseme tõttu häiritud, parvlaevad St. Ola ja Regula ei sõitnud ja Harilaid teenindas reisijaid vabagraafiku alusel.

Kell 8.30. Pühapäeva hommikuks oli olukord paranenud ning kell 8.30 väljus St. Ola Heltermaalt ja Harilaid Rohukülast graafikujärgsele reisile.

Kell 21.30. Harilaid väljus Rohukülast kell 20.40, kõik autod said pardale, teatas TS Laevad oma kodulehel praamid.ee. Harilaid jõuab Heltermaale orienteeruvalt kell 22.30. Hetkel on Heltermaal ootamas 38 sõidukit, mis tähendab, et kõik autod laevale ei mahu ja Harilaid teeb uue ringi, kuni kõik ootajad on üle veetud. Praamifirma palub sadamasse ootama mitte tulla. Sadamas teenindatakse sõidukeid nende saabumise järjekorras, eelisega saavad laevale liinibussid, operatiivsõidukid, postiautod ja puudega isikud.

Kell 19.00. Parvlaev Harilaid väljus Heltermaalt kell 18.45. Sadamasse jäi 31 sõidukit, mis on rohkem kui Harilaid järgmisel väljumisel saab pardale võtta. Parvlaev Regula ootab endiselt veetaseme tõusu, mis on viimastel tundidel veelgi halvenenud. Riiklik praamifirma palub sadamasse ootama mitte tulla.

Sadamas teenindatakse sõidukeid nende saabumise järjekorras, eelisega saavad laevale liinibussid, operatiivsõidukid, postiautod ja puudega isikud.

TS Laevad teatas, et väljumistele ostetud piletid, mille reisiaeg on tulemas, saab tagastada tagastamise taotlusega, mille leiab veebilehel praamid.ee rubriigis «Abiks reisijale - Pileti muutmine ja tagastamine». Ilmaolude tõttu ära jäänud reiside puhul tagastustasu ei võeta.

Kell 16.00. Kuna veetase on prognoositust oluliselt rohkem langenud, on parvlaeva Regula kapten otsustanud edasi lükata Heltermaalt väljumist, mis graafiku kohaselt peaks aset leidma kell 17.30. Regula jääb Heltermaale veetaseme tõusu ootama. Hiiumaa liinile jääb vabagraafikus sõitma parvlaev Harilaid.

TS Laevad palub reisijatel võimalusel sadamasse ootama mitte tulla. Sadamas teenindatakse sõidukeid nende saabumise järjekorras, eelisega saavad laevale liinibussid, operatiivsõidukid, postiautod ja puudega isikud.

Kell 12.30. Rohuküla sadamas on päris pikk järjekord - umbes 90 meetrit. Heltermaal järjekorda polnud.

TS Laevade pressiesindaja nentis, et paraku ei tööta ettevõttel veel reisijate teavitamise, nö alert-süsteem, mis võimaldaks broneerimisel oma telefoninumbri jätnud reisijale telefonile saata sõnumeid, kui graafikus mingil põhjusel muudatusi ette tuleb.

Veetaseme muutused sentimeetri pealt on üsna raskelt ennustatavad ja sel juhul tuleb jooksvalt otsusi teha. On mõningane oht, et veetase veelgi langeb, ning sel juhul peab seisma jääma ka Regula, märkis pressiesindaja.

Pressiesindaja sõnul saab kõige värskemat infot muudatustest praegu nii ettevõtte kodulehelt praamid.ee ja ettevõtte Facebooki-lehelt.

Kell 11.00. TS Laevad teatas, et Regula väljub kell 11.15 Rohukülast ning parvlaeva edasiste väljumiste kohta teeb kapten otsused jooksvalt, kuna veetase langeb endiselt. Parvlaev St. Ola täna madala veetaseme tõttu ei välju, Harilaid sõidab aga vabagraafiku järgi.

«Sadamas teenindatakse sõidukeid nende saabumise järjekorras, eelisega saavad laevale liinibussid, operatiivsõidukid, postiautod ja puudega isikud,» teatas ettevõte.

TS Laevade teatel jäi täna varahommikul madala veetaseme tõttu ära väljumine Heltermaalt ning muudatusi tuleb veel, sest prognoositakse veetaseme jätkuvat langust.

TS Laevade pressiesindaja sõnul tühistati täna parvlaeva St. Ola reis, mis pidi Heltermaalt väljuma kell 6.30. «Kell 8 tuleb Rohukülast liinile väiksem parvlaev Harilaid. Regula hetkel veel sõidab, väljudes 6.30 Rohukülast, kuid oodata on veetaseme languse jätku,» teatas ettevõte varahommikul.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles