Vabaerakondlased osalevad kohalikel valimistel valimisliitudes

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esinduskogu Käärikul.
Vabaerakonna esinduskogu Käärikul. Foto: Kaja Vajak / Vabaerakond

Vabaerakonna esinduskogu otsustas täna, et erakonna liikmed kandideerivad aasta pärast toimuvatel kohalike volikogude valimistel valimisliitudes ja oma nimekirjadega erakond valimistele ei lähe.

Erakond on seisukohal, et kohalikud omavalitsused peavad olema sõltumatud ja tugevad, ning vastandub kohalike kogukondade parteistamisele, teatas partei pressiesindaja.

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni kuuluva Artur Talviku sõnul on erakond veendunud, et poliitilised otsused tuleb teha inimestele võimalikult lähedal. «Omavalitsustele tuleb tagada kindel tulubaas ja sõltumatus. Erakondade peakontoritel ei ole igasse valda ja linna asja. Kohalik poliitika on teed, haridus, heakord, sotsiaalteenused, mitte ideoloogia,» ütles ta. «Me vastandume suurparteide katsetele Eestit tsentraliseerida ja omavalitsusi parteistada, seejuures haldusreformi abil.»

Vabaerakonna esinduskogu kordas ka, et ei toeta seadust, mille kohaselt võib riigikogu liige kuuluda samaaegselt kohalikku volikokku, ning lubas täna vastu võetud otsuses, et erakonna saadikud nii ei käitu. «Vabaerakond ei kasuta valimistel «peibutusparte» (kandideerimist mandaati vastu võtmata) ega talu «kahel toolil istumist» (üheaegset kuulumist riigikokku ja kohalikku volikokku),» otsustas esinduskogu.

Riigikogus kaheksa saadikuga esindatud Vabaerakonda kuulub tänase seisuga 688 inimest. Järgmised kohalikud valimised toimuvad tuleva aasta 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles