Türgis Süüria piiri lähedal toimus enesetapurünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja, kus terroristid ennast õhku lasid.
Kortermaja, kus terroristid ennast õhku lasid. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi kaguosas Süüria piiri ääres asuvas Gaziantepi linnas tapsid kaks  enesetapupommitajat täna end õhku lastes mitu inimest.

Uudisteagentuuri Anadolu andmetel tehti rünnak politseihaarangu ajal ning suitsiidivõitlejad lasid end õhku kinnivõtmist kartes. Rünnakutes sai surma kolm politseinikut ja viga kaheksa inimest- neli vigastatutest olid süürlased. 

Türgi politsei reageeris telefoni teel saadud vihjele, et Gaziantepi ühes kortermajas varjavad ennast terroristid, kes ennast siis õhku lasid,  et vältida arreteerimist.

Plahvatus leidis aset veidi peale Türgi toetatud opostisioonijõud vallutasid ISISelt tagasi neile sümboolselt väga olulise Dabiqi linna. 

Pealtnägijad rääkisid telekanalile NTV, et peamiselt tudengitega asustatud piirkonnast kostis laske. Sündmuskohale saabusid kiirabiautod.

Türgis on viimastel kuudel rünnakuid korraldanud nii ISISe džihadistid kui kurdi mässulised. Augustis sai Gaziantepis kurdide pulmapeo ajal ISISega  seostatud enesetapurünnakus surma 57 inimest, neist 34 olid lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles