Näosaate blogi! Kalle Sepp tegi ülitotaka Modern Talkingu ja Andrus Vaarik läks Peeter Ojaga tülli (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su nägu kõlab tuttavalt saade 3, KALLE SEPP ja Andrus Vaarik
Su nägu kõlab tuttavalt saade 3, KALLE SEPP ja Andrus Vaarik Foto: Erlend Štaub

«Su nägu kõlab tuttavalt» kolmanda saate võitis Modern Talkingut kehastanud Kalle Sepp.

Kristjan Kasearu tõi lavale poprokkduo Olsen Brothers ja nende laulu «Fly On The Wings Of Love».

Foto: Erlend Štaub

Olav Osolin: Sa tegid oma fänniarmee totaalselt rõõmsaks, sest nad näevad, et 60 aasta pärast oled sa sama sarmikas kui praegu. Väga šarmantne! Sa panid jälle meie kõigi ette suure küsimärgi, et kuidas ikka oli võimalik sellise loo ja esinejatega ära võita Eurovisioon. Väga armsalt tehtud, täpselt nii, nagu see välja nägi.

Tanja Mihhailova: Kristjan tegi väga hästi. Nasaalne tämber oli olemas ja see imelik käitumine, nagu penskar ikka võiks laulda. Selline jõukam penskar. Eriti meeldisid mulle need taustalauljad, kes tegid seda suurt Eurovisiooni tantsu, et laval oleks midagi peale kahe Taani penskari. Väga rõõmus!

Evelin Võigemast: Minu meelest oli see esitatud nii, kui Eurovisioon oli juba võidetud. Sa said tämbri väga hästi kätte. Sa oled tõesti väga nägus vanahärra.

Andrus Vaarik: Ma sain aru, et selleks ei pea üldse Taani pensionär olema, et elust rõõmu tunda. Su õnn ja rõõm mind rõõmsaks teeb, Kristjan! Ma usun, et sul on väga põnev. Sinu jaoks ei ole probleemi. Kõik on väljakutsed ja see rõõm, mis sealt seest kiirgab, see teeb täiesti kadedaks. Kuulge, ei tasu kadestada Taani pensionäre. Statistiliselt kuuluvad eestlased kuue protsendi maailma kõige rikkamate inimeste hulka. 94 protsenti inimestest, kes elavad maakeral, on meist vaesemad. Nii et ka Eestimaal on võimalik rõõmus olla.

Raivo E. Tammest sai Janis Joplin ja ta esitas lugu «Cry Baby».

Foto: Erlend Štaub

Andrus: Su Michael Jackson mõjus ka juba niimoodi, et sa oled kurjast vaimust vaevatud. Nüüd see... seda enam. Ma ei tea, kuidas sa neid rolle ette valmistad. Nad tulevad su sisse kuskilt ja siis nad hakkavad sind painama ja nad peavad sealt välja tulema. Ja vastavalt ümberolevale materjalile nad siis ka välja tulevad. Aga see kirg, see tahtmine, see pühendumus! See on midagi metafüüsilist. Mulle väga meeldis!

Olav: Kui ma olin abiturient, siis mul oli see singel. Teisel pool oli «Mercedes Benz». Ma olen seda väga palju käianud ja selle tõttu ma elasin sulle meeletult kaasa. Ma mõtlesin, et kui kaugele sa välja vead. Eriti mulle meeldis see koht, kus sa vahepeal hakkasid laulma ja ise ootasid, et huvitav, millal see fraas ära lõpeb. Ja siis nagu läksid ja läksid... Ma tuletan meelde, kuidas Pete Townshend vaatas pärast kümnetunnist pummeldamist lava taga Woodstockis ja ütles: «Olgugi, et tal mõnel korral läks väga viltu, on ta ikkagi geniaalne.» Seda võib ka sinu etteaste kohta öelda.

Kalle Sepp kehastas 80ndate popbändi Modern Talking ja laulis nende superhitti «You're My Heart...». 

Foto: Erlend Štaub

Kalle kõrval astus lavale kohtunik Andrus Vaarik, keda asendas Peeter Oja.

Märt: See on väga lihtne töö, Peeter. Lihtsalt üritad end kõigest hingest targemana näidata, kui sa tegelikult oled.

Andrus: Oleks ma hinges aimanud, et see nii läheb... Juba saan aru, mida Edgar Savisaar tunneb praegu. Sa oled Kadri Simsoni nägu ka! 

Evelin: Kalle... Ma pean ütlema, et mulle meeldi kõik, aga miks, jumala eest, on Matti Nykanen seal su kõrval? 

Andrus: Märt ei ole üldse Nykaneni moodi mu arust! Kärbseseen. Must.

Evelin: Rahu, Andrus, me peame Kallest rääkima.

Andrus: Miks ainult Kallest? 

Evelin: Sest vananeval suusahüppajal ei ole lavale asja. Kalle, see kõik nägi välja nii, et sa vaatad peeglisse ja võrgutad... iseennast. Sest kes võiks olla ilusam kui sina! Aga kuna ma tean, kuidas sa tegelikult kõlad, siis see oli ikka üks ühele. Mulle väga meeldis.

Peeter: See oli tõesti väga hea sooritus. Olen isegi ju teinud seda sama tüüpi... Aga Kallel on üks pluss juures, ta laulis otse, aga meie maigutasime suud. Ta tegi seda suurepäraselt nii vokaalselt kui näitlejameisterlikkuse poolest oli Kalle suurepärane. Aga! Kahjuks... Palun kuula! Andrus, mul on sulle üks küsimus. Ma ei ta, kas sa ei taha või sa ei oska? Aga miks sa ei vanane väärikalt? Vanur! Vanur paneb endale selga ei tea mis, pähe ei tea mida ja mõtleb, kõigele lisaks, et see on ka naljakas. Aeg on edasi läinud! Ära veiderda! Ja palun ära hakka mulle vastu rääkima, seda on piinlik kuulata. 

Andrus: See on uskumatu, et on mingi inimene, kes on nagu anastanud...

Peeter: Mina esindan rahva häält! Mina olen vox populi!

Andrus: Sa oleks võinud sinna rahva hulka jääda ka, ausalt öeldes!

[Järgneb üksteisest üle karjumine.]

Peeter: Kalle on suurepärane. Aga siin tuleb võtta kujund: meepott ja üks tilk tõrva. Kahjuks nii on.

Andrus: Loll!

Märt: Üks väike samm kakluseni... Jätame selle siin katki.

Olav: Mina avastasin praegu seda, et Peeter Oja oli nooruses ikka väga ilus noormees.

Peeter: Ma olin loomulik, aga Kalle on tehtud. Ma olingi selline. Ma käisin kogu aeg, Nora silt kaelas.

Olav: Aga Andrus on kogu aeg samasugune olnud. Tegelikult Kalle tegi seda asja just niimoodi, nagu see asi tollal välja nägi. Nii totakas, kui see ka oli, rahvas armastas seda ja hakkab ka sind armastama.

Tanja: Mulle väga meeldis. Minu meelest perfektne number. Mulle meeldis, et teie vahel oli nii suur erinevus. Andrus pani rohkem vürtsi, Kalle samas tegi, nagu ta oli, pluss nägi väga hea välja ja laulis perfektselt ära. Kõik nüansid olid olemas.

Joosep Järvesaar laulis Kihnu Virve lugu «Elu nooruses».

Foto: Erlend Štaub

Peeter: Sa oled priima, Joosep! Mulle meeldis kõige rohkem see, et see oli siiralt tehtud. Värvi oli pandud parajalt ja humoorikas oli. Et inimene teeb ja usub, mida ta teeb. 

Olav: See on teine Kihnu Virve. Andrus tegi ka Virvet omal ajal.

Peeter: Mida sa võrdled võrreldamatut! Issand küll...

Olav: Ma mõtlesin, et sa venitad viltu rohkem, aga ei, parasjagu. Kui sa niimoodi jätkad, pole imestada, kui ühel hetkel on laev, mille nimi on Joosep Järvesaar.

Tanja: Oleme jõudnud ka Eesti pensionärideni! Oli kohe tore vaadata. Võibolla kohati hästi lauldud ja rütmis püsitud. Aga üldmulje on väga tore.

Laura Põldvere kehastas Duffyt ja esitas tema lugu «Warwick Avenue».

Foto: Erlend Štaub

Olav: Oi, see oli nii kurb lugu ja nii imeilus lugu! Olen seda videot oma elus korduvalt vaadanud. See, kuidas Duffy laulab, et ta läheb Warwicki metroojaama oma kallimat maha jätma ja ütleb, et pisaraid sa seejuures ei näe, kuid hakkab natukese aja pärast ise nutma. Pisarad tulevad, meik läheb laiali... Hästi kurb lugu ja ma hakkan tavaliselt ise ka nutma larinaga selle peale. Mul praegu ka silmad märjad.

Tanja: Vaat kui minimaalselt saab teha suurt asja. Kohati su hääl oli liiga tugev, aga Duffylik tämber oli väga hästi kuulda. 

Evelin: Minu jaoks oli see kananaha-kuulamine. Ma tooks välja seda nö näitlejapoolt. See oli väga päris. See, mida sa laulsid ja tundsid, jõudis minuni. Väga hinge läks see mulle.

Inga Lunge tuli lavale Vaya Con Diose hoogsa numbriga «Ne na na na».

Foto: Erlend Štaub

Tanja: Mul on hea meel, et sa said Potsataja kostüümi ära võtta ja me näeme lõpuks, kui ilus keha sul on! Väga naiselik, väga graatsiline. Naine teab oma hinda. Vokaalselt - kohati oli õige tämber, kohati ei olnud. Aga muidu oli tore vaadata. Siiamaani see lugu toimib, ma ka esitab vahelt kontsertidel.

Evelin: Jaa, kohati oli väga täpselt tabatud tämber. Aga siis tundus, et midagi... Tühitähi. Minu arvates oleks võinud olla veel jahedamalt, et no need teised võivad siin kleitides keksida, aga ma ei vaevu naeratama, sest mul on selline hääl.

Peeter: Vastupidiselt Tanjale mina seda laulu oma kontsertidel ei esita. Aga see oli väga sümpaatne, oli tegu, oli nägu. Kogu see tervikuna oli väga tore. 

Märt: Oli see lõbus või kurb laul?

Peeter: Vaata, eks igas laulus on nii ühte kui teist. 

Andrus: Kas Peeter on purjus või?

Peeter: Näiteks ma ütlen sellist asja, et Kuldse Trio laul «Kes ei tööta, see ei söö», võib olla naljalaul, aga tegelt see on väga kurb. Kui niimoodi globaalselt võtta. Aga kas mingit prunti ei oleks ühele inimesele anda? Et saaks kinni panna ta suu? Et ta ei kommenteeriks lollusi? Ma võin kõike kannatada, aga ma ei kannata lollust.

Liis Lassist sai Die Antwoord ja ta esitas lugu «I Think You Freeky».

Foto: Erlend Štaub

Evelin: Väga terviklik number. Kogu lavastus, tantsijad, grimm, su tämber. See inglise keele aktsent. Teatris töötamisega on see asi, et seal ei saa elus selliseid asju proovida. Sellepärast need saated on imelised! Mul on hea meel, et sa saad siin midagi sellist teha.

Peeter: See oli väga kihvt ja mulle väga meeldis. Kui ma olen vaadanud Youtube'is neid videoid, siis praegu ta hakkas mulle rohkemgi meeldima. Seal esimene reaktsioon ei olnud nii vaimustav. Väga hästi mängitud ja väga hästi lauldud!

Olav: Die Antwoord on Lõuna-Aafrika Vabariigist ja nad laulavad nii afrikaani kui inglise keeles. Ma saan aru, et sul oli raske valida, sest tegelikult on seal kaks inimest ja suurem mats läheb Ninjale, kes on olnud ka sellesama tütarlapse abikaasa ja lapse isa. Nad panid väga toreda nime lapsele - Sixteen. Nad on jah räpreivi esindajad ja tohutult populaarsed maailmas, eeskätt oma videotega. Mulle väga meeldis see lavastus.

Tanja: Mina olen väga õnnelik, et ma ei teadnud, mis bändiga on tegu. Kui ma vaatasin selle video ära, siis ma mõtlesin, et ei ole võimalik, kui äge see on! Siis ma vaatasin Youtube'is kõik nende videod ära. Mul on väga hea meel, et ma nüüd tean, mis bändiga on tegu. Nende visuaal on geniaalne, mulle väga meeldivad need lood. Nad võiks midagi Tommy Cashiga teha.

Adeele Sepp kehastus seksisümbol Brigitte Bardot'ks ja esitas lugu «L'appareil a sous».

Foto: Erlend Štaub

Olav: Jälle üks Brigitte Bardot Eestis juures. Mul on selline kogemus, et kui 90ndatel tegime ühte reklaami ja panime sinna pruudi rolli Jana Hallase, siis tuli üks Soome reklaamimees ja ütles, et eestlased on ikka naljakad - endal pole poes süüa, aga reklaami võtavad Brigitte Bardot'. See on mul siiamaani meeles. Sa oled järjekordne väga ehe ja kaunis tegelane. Muidugi tundub naiivne laulukene, eriti, kui pole käinud Lauri Leesi juures prantsuse keelt õppimas. Ajad olid tolleaegsed - natuke nõksutasid puusa ja rahvas läks hulluks. See oli see aeg, kui Presley'gi ja oli vähe vaja teha ja natuke ilus pidi ka olema. 

Tanja: Mulle täiesti meeldis see etteaste ja tekkis õige tunne, mis seal videos. Täpselt järele tehtud ja natuke vinti peale keeratud.

Evelin: Mulle ka väga meeldis ja eriti need väikesed nüansid, mis olid natuke liialdatud.

Peeter: Suurepärane oli! Minule jääb see lugu kummitama, selles ma olen päris veendunud. Kuidas seda kogu kupatust tegid... Võid ju mängida, et sa oled naiivitar, aga kui inimene usub ja teebki, mida ta mängib, siis see tulemus ongi selline. Need nüansid ja kelmikus... See oli suurepärane. Ma olen täitsa võlutud!

Kolmanda näosaate võitis Modern Talkingut kehastanud Kalle Sepp, kes toetas võidetud 1000 euroga heategevusprogrammi Märka Ja Aita.

Su nägu kõlab tuttavalt kolmas saade / Fotod
Su nägu kõlab tuttavalt kolmas saade / Fotod Foto: Erlend Štaub
Üldtabel pärast kolmandat saadet
Üldtabel pärast kolmandat saadet Foto: TV3
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles