ISISe liikmesse armunud Vene üliõpilast ähvardab vangistus

, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva sõjaväekohtu süüalust Varvara Karaulovat ähvardab kuni viie aasta pikkune vangistus.
Moskva sõjaväekohtu süüalust Varvara Karaulovat ähvardab kuni viie aasta pikkune vangistus. Foto: AFP/SCANPIX

Kuulivestides politseinikud valvavad sõjaväekohtus toimuvat protsessi 20-aastase Varvara Karaulova üle, kes hoiab kramplikult kinni oma käsitsi kirjutatud märkmetest.

Karaulova, kes õppis kuulsas Moskva Riiklikus Ülikoolis filosoofiat, üritas pärast interneti vahendusel sunniitliku äärmusrühmituse ISIS võitlejasse armumist Süüriasse reisida. Tema juhtum on senistest terrorismiga seotud süüasjadest kõige enam tähelepanu saanud ning kaitsjate väitel kasutavad võimud neidu teistele hoiatuse andmiseks.

Suur hulk ISISe Süüria pühasõdalaste «võõrleegionäridest» on pärit Venemaalt ja Moskva väitel on äärmusrühmituse vastastes operatsioonides tapetud ligi 2700 Venemaalt ja endistest Nõukogude Liidu riikidest pärit isikut. Enamasti on need võitlejad siiski liikunud Süüriasse lõunapoolsetest moslemikogukondadest, eriti rahutust Põhja-Kaukaasia regioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles