EASist saab ettevõtlusagentuur (3)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Liisa Oviiri sõnul lähenetakse ettevõtlusagentuuris ettevõtjatele isiklikumalt.
Minister Liisa Oviiri sõnul lähenetakse ettevõtlusagentuuris ettevõtjatele isiklikumalt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates järgmise aasta algusest saab senisest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest (EAS) ettevõtlusagentuur. Plaanitakse ettevõtjaid senisest paremini rahaliselt toetada ning ka tõhusamat nõu jagada. Ideed vedava ettevõtlusministri Liisa Oviiri arvates peab loodav asutus pea poolest oma senisest toetusrahast loobuma.

Viimastel aastatel, iseäranis viimastel nädalatel on EAS olnud seotud mitme skandaaliga, kus maksumaksja raha on laiali jagatud küsitaval moel või küsitaval eesmärgil. Näiteks eelmisel nädalal sai avalikkus teada juba 2012. aastal tehtud otsusest, et president Toomas Hendrik Ilves peab tagasi maksma vaid kümme protsenti EASilt Ärma talu jaoks saadud ligi 190 000 euro suurusest toetusest. Hoolimata sellest, et turismiga, nagu algses projektis kirjas oli, ta seal tegelema ei hakka.

Leidub aga ka halvemaid näiteid, kus EASilt on raha saanud ettevõtjad, kellel pole kunagi plaanis olnudki täita projekti, mille nad toetuse saamiseks esitasid. Kuigi need episoodid jäävad kahte juba lõppenud Euroopa Liidu eelarveperioodi, on EASi tegevust juhtiv majandusministeerium neist nii mõndagi õppinud ning nüüd soovitakse seda teadmist kasutada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles