Norra ratturid läksid MMi grupisõidu tõttu tülli

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Kristoff.
Alexander Kristoff. Foto: SCANPIX

Norra jalgrattakoondise sõitjad Alexander Kristoff ja Edvald Boasson Hagen läksid pärast maanteesõidu maailmameistrivõistluste grupisõitu omavahel raksu, sest mehed ei käitunud vastavalt kokkulepitud taktikale.

Koos Rein Taaramäega Katjuša meeskonnas sõitev Kristoff väitis, et koondises räägiti enne grupisõitu, et kui asi läheb grupifiniši peale, siis teeb Boasson Hagen tema jaoks tööd. Koos grupiga jõutigi finisijooneni, kuid siis jäi Boasson Hagen oma koondisekaaslasele ette ja spurtis ise lõpuni, saades kuuenda koha, Kristoff lõpetas seitsmenda kohaga ja oli silmnähtavalt endast väljas.

«Ausalt öeldes ma ei tea, mis juhtus,» kehitas Kristoff õlgu. «Ta kindlasti nägi mind, sest vaatas tagasi, aga ta ei reageerinud. Ta lihtsalt ootas ja ootas,» rääkis Kristoff cyclingnews.com portaalile.

«Olin 500 meetrit enne finišit Edvaldi tuules ja ma tõesti mõtlesin, et ta tuleb eest ära, kuid kahjuks ta ootas ja ootas ning siis sprintis ta enda eest. Olin Edvaldist möödumas, aga ta ei lasknud mind mööda ja kaotasin pisut rütmi. Seega polnud ma kordagi sellisel positsioonil, et võita. Olin finišisse jõudes päris pahane, sest Edvald saanuks mind ideaalselt lahti vedada. Nüüd pole mul millegagi koju minna,» tunnistas pettunud Kristoff.

Teine asjaosaline kommenteeris juhtunu järel, et paraku seekord lihtsalt läks nii. Töötasin Alexi jaoks ja proovisin paar korda rünnata. Ma ei rünnanud enda jaoks, aga üritasin Greg van Avermaetile ja Niki Terpstrale järgneda. Sprintisin Alexi jaoks, kuid asi ei kukkunud loodetud moel välja. Kukkus natuke s*****i välja, kuid me ei saa sõitu ju uuesti sõita,» rääkis Boasson Hagen tüli kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles