Neeme Korv: poolteist miljonit õnnetut hinge

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Asjatundjate hinnangul on Eestis poolteist miljonit kodutut kassi-koera. Teadvustagem, et seda on rohkem kui meie riigis elanikke.



Kuulen juba vastuväiteid: vaadake, kui vilets on meie inimeste toimetulek, miks peaksime kulutama ressurssi ja energiat loomadele! Siiski, kui sotsiaalsest, soolisest jms ebavõrdsusest räägitakse-kirjutatakse, peetakse konverentse ja tehakse süsteemseid uuringuid, siis hulkuvate koduloomade küsimus on suuresti lahti rääkimata. Tagajärjed on valdavalt jäetud vabatahtlike õlule ja rahakotile, tasuks naeruvääristatakse neid tublisid inimesi avalikus ruumis «loomahullu» või «fanaatiku» tiitliga.

Vaid Nõukogude Liidu tüüpi totalitaarses ühiskonnas saab luua propagandapildi, et nõrku ja väeteid polegi. Normaalses riigis toetab tugevam osa nõrgemaid, kelle hulka kuuluvad kahtlemata ka need loomad, kes vajavad inimese lähedust ja kaitset. Täpselt samuti nagu inimestest eluheidikute puhul, tekivad ka koduloomadest heidikud ühiskondlike probleemide tõttu ning tekitavad hiljem juba ise kõikvõimalikke probleeme. Seepärast – mõistkem neid õnnetuid hingi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles