Rõivas kohtub Brüsselis Theresa Mayga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May
Theresa May Foto: PA Wire / SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas võtab osa Euroopa Ülemkogu kahepäevasest kohtumisest, ka kohtub Rõivas Brüsselis esmakordselt Ühendkuningriigi uue peaministri Theresa Mayga.

Ülemkogu keskseteks teemadeks on ränne, kaubandus ning Euroopa Liidu ja Venemaa suhted, teatasvalitsuse pressiesindaja. Rändeteema puhul keskendub Ülemkogu juba tehtud otsuste täitmisele ja koostööle kolmandate riikidega. Kaubandusaruteludes on eesmärk leida lahendused, kuidas pooleliolevate läbirääkimistega lõpuni minna.

Rõivas kohtub Brüsselis esmakordselt Ühendkuningriigi uue peaministri Theresa Mayga, kohtumisel on kõne all kahepoolsed suhted, lisaks arutatakse ELi ja Ühendkuningriigi tulevase suhte võimalikke aluseid.

Reede hommikul allkirjastavad peaminister Taavi Rõivas, Soome peaminister Juha Sipilä ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker rahastamislepingu Balticconnectori projektile Euroopa Liidu kaasrahastuse saamiseks.

Balticconnector ühendab Eesti ja Soome maagaasivõrgud 150 kilomeetri pikkuse gaasi ülekandetoruga, millest ligi 80 kilomeetrit paikneb mere põhjas. Loodav ühendus tõstab varustuskindlust ja energiajulgeolekut kogu regioonis. Gaasiühendus valmib 2020. aastaks.

Ka võtab Rõivas osa tavapärasest ELi liberaalsete juhtide Ülemkogu-eelsest lõunasöögist, kus eraldiseisvalt on plaanis kohtuda ka fraktsiooni esimehe Guy Verhofstadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles