Jalakäijad kaebavad autojuhtide peale, aga rikuvad eeskirju sohvritest enam (5)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada
Ülekäigurada Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna hommikupoolikul pööras liikluspolitsei Tartus suuremat tähelepanu jalakäijate ja ratturite ohutusele vöötradadel. Just kergliiklejatelt on politsei saanud viimasel ajal ohtralt kaebusi, et autojuhid ei arvesta nendega. Sohvrite arvates pole aga ka jalakäijad patust puhtad.

Tartu patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk kinnitas Tartu Postimehele, et politsei tegi järelevalvet just nendes kohtades, millele linnaelanikud ise kõige enam tähelepanu on juhtinud. Kergliiklejad on edastanud, et autojuhid ei arvesta nendega piisavalt, ei anna neile reguleerimata ülekäigurajal teed ega isegi aeglusta vöötrajale lähenedes, et veenduda, kas keegi on teeületamise ootel. Probleem on aga seegi, et jalakäijad ja ratturid ei ületa teed õiges kohas või teevad seda keelava fooritulega.

Tartus osales tänases aktsioonis neli liikluspatrulli. Nelja tunni vältel avastas ja fikseeris politsei ülekäiguradadel järelevalvet tehes 15 rikkumist, mille olid toime pannud kergliiklejad, ning kolm sõidukijuhtide põhjustatud rikkumist. Veel avastati viis turvavööta autojuhti ning üks joobetunnustega sõidukijuht.

Enim rikkumisi oli seotud fooritulede eiramisega. 14 jalakäijat ja üks rattur eirasid fooris põlenud keelavat tuld. Kui inimene varem seesuguseid rikkumisi toime pannud ei ole, määratakse sellise teo eest rahatrahv 12–20 eurot.

Kolme kinnipeetud autojuhi rikkumised olid seotud kiiruse ületamisega ülekäiguraja vahetus läheduses. Neist kaks ületasid lubatud sõidukiirust kuni 20 kilomeetrit tunnis, üks sõitis aga lubatust kiiremini enam kui 21 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles