Välisministeerium eraldab 50 000 eurot Haitit tabanud orkaani tagajärgede leevendamiseks

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaanist laastatud Haiti
Orkaanist laastatud Haiti Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeerium aitab orkaani tagajärjel Haitil kannatada saanud inimeste olukorda parandada Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) kaudu 50 000 euroga.

Välisminister Jürgen Ligi sõnul on Haitit tabanud orkaan põhjustanud katastroofi, mille leevendamiseks on rahvusvahelise kogukonna operatiivne abi ilmtingimata vajalik, teatas ministeerium pressiteates. 

Ligi hinnangul on praegu esmatähtis keskenduda piirkonna inimeste abistamisele ning neile eluks elementaarselt vajaliku tagamisele. «Kannatada on saanud ka mitmed väiksemad tervishoiukeskused ja nende kiire taastamine on hädavajalik,» ütles Ligi. Ta lisas, et suur katsumus on Haitil ka puhta vee puudusel levivate haiguste leviku takistamine.

Välisministeerium rahastas ka pühapäeval teele läinud päästeameti kaheliikmelise päästemeeskonna saatmist Haiti katastroofipiirkonda, kes tegelevad orkaani tagajärgede likvideerimise ja abi koordineerimisega. Missioonikuludeks eraldas välisministeerium 48 800 eurot. 

4. oktoobril tabas Haitit 4. kategooria orkaan nimega Matthew, mille tagajärjel hukkus mitusada inimest ning mis mõjutas pea 2,2 miljonit inimest, kellest 1,4 miljonit vajavad humanitaarabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles