Narkoäri tõi Saaremaal kahele mehele pikad vangistused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kuressaare kohtumaja kinniste uste taga jõudis reedel lõpule Saaremaa viimase aja suurim narkoprotsess 10-mehelise kamba üle, mis tõi kahele süüalusele enam kui nelja aasta pikkuse reaalse vangistuse, kirjutab Meie Maa.

Kohus tunnistas Marko Pruuli süüdi grupis toime pandud narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja narkootilise aine väikeses koguses ebaseaduslikus edasiandmises alla 18-aastasele isikule. Veel tunnistati Pruul süüdi teisele isikule varalise kahju tekitamise katses andmete ebaseadusliku sisestamise teel varalise kasu saamise eesmärgil. Kokku mõistis kohus Pruulile liitkaristusena kokku 4 aastat ja 7 kuud vangistust, kirjutab Meie Maa.

Raido Lehiste tunnistas kohus süüdi grupilises narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis talle karistuseks 3 aasta ja 8 kuu pikkuse reaalse vangistuse. Kohus liitis sellele otsa Harju maakohtu möödunud aasta 16. juuni otsusega mõistetud 8 kuud vangistust, mis tähendab, et Lehiste karistuseks kujunes kokku 4 aastat ja 4 kuud vangistust.

Kohus tunnistas Karel Puri süüdi mootorsõiduki ilma juhtimisõiguseta juhtimises, kui see on toime pandud süstemaatiliselt. Lisaks süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara hoidmises ja turustamises, grupis toime pandud narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning vägivalda kasutades toime pandud varalise kasu üleandmise nõudmises. Kokku mõistis kohus Purile kuritegude eest 4 aastat ja 6 kuud vangistust. Kohus arvas Puri kahtlustatavana kinnipidamise ja vahi all viibimise alates 31. märtsist kuni 21. oktoobrini karistusaja hulka. Ärakandmata karistuse 3 aastat, 11 kuud ja 7 päeva jättis kohus kohaldamata tingimisi 4 aasta ja 6 kuu pikkuse katseajaga, mis tähendab, et Puri pääses reedel kohtusaalis vahi alt vabaks.

Kohus tunnistas Viljar Tugimi, Artur Kovaljovi ja Ken Rätsepa süüdi narkootilise aine grupis toime pandud suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning mõistis neile karistuseks kolm aastat vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga ühes käitumiskontrollile allutamisega. Pearu Singi tunnistas kohus süüdi narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja avalikus kohas toime pandud käitumise üldnõuete rikkumises ning mõistis talle liitkaristuseks kolm aastat vangistust tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Samasuguse karistuse sai ka Risto Kaunissaar, kelle kohus tunnistas süüdi Grupis toime pandud narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning teisele isikule varalise kahju tekitamise katses andmete ebaseadusliku sisestamise teel varalise kasu saamise eesmärgil.

Kohus tunnistas Rauno Blauhuti süüdi narkootilise aine väikeses koguses ebaseaduslikus edasiandmises ja mõistis talle karistuseks üheaastase vangistuse. Kohus pööras täitmisele Blauhutile Harju maakohtu 22. veebruari otsusega auto purjuspäi juhtimise eest mõistetud 7 kuud vangistust ja mõistis liitkaristuseks kokku üheaastase vangistuse. Kohus jättis vangistuse kohaldamata tingimisi kaheaastase katseajaga.

Karlis Kavaku tunnistas kohus süüdi avalikus kohas käitumise üldnõuete rikkumises, kui see on toime pandud vägivallaga, ja mõistis talle karistuseks 8 kuud vangistust. Kohus liitis sellele otsa Kavakule Pärnu maakohtu 11. mai otsusega vägivallatsemise eest mõistetud 4 kuud vangistust ja mõistis kokku liitkaristusena vangistuse 8 kuud tingimisi 18-kuulise katseajaga ühes käitumiskontrollile allutamisega.

Algselt andis prokuratuur sama kriminaalasjaga seoses kohtu alla 16 meest. Neist kahe osas eraldati kriminaalasi kohtus iseseisvalt arutamiseks ja nende kohta on otsus juba varem tehtud. Detsembris hakkab kohus arutama nende alles jäänud nelja mehe kriminaalasja, kes veel kohtu ette jõudnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles