Somaalia piraadid vabastasid aastaid vangis olnud meremehed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid lasid vabaks neli ja pool aastat tagasi röövitud 26 meremeest, kui nende eest maksti väidetavalt lunaraha.

Vietnami, Taiwani, Kambodža, Indoneesia, Hiina ja Filipiinide kodanikest meeskond oli üks viimastest Somaalia piraatide käes olnud pantvangidest.

Piraat Bile Hussein ütles, et laupäeval vabastatud meremehed olid kurjategijate poolt 2012. aasta märtsis röövitud Taiwani kalalaeva FV Naham 3 meeskond. Laev uppus hiljem. Üks meremeestest tapeti rünnaku ajal ja veel kaks surid vangistuse jooksul haigustesse.

Husseini väitel maksti meremeeste vabastamise eest 1,5 miljonit dollarit lunaraha. Meremehed veetsid enamuse aja vangistusest Somaalia sisemaal.

Piraatlus Somaalia ranniku lähedal oli kunagi tõsine oht laevandusele, kuid rünnakute arv on viimastel aastatel järsult vähenenud, kuna laevafirmad on palganud relvastatud saatemeeskondi ning Euroopa Liidu merejõud hoogustasid patrullimist ohtlikes vetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles