Sobiva tehase leidmiseks läks kaks aastat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarisaja aasta pikkuse traditsiooniga Portugali Vista Alegre tehase leidmine oli Arro Keraamika nõude tootmiseks heas mõttes tööõnnetus.
Paarisaja aasta pikkuse traditsiooniga Portugali Vista Alegre tehase leidmine oli Arro Keraamika nõude tootmiseks heas mõttes tööõnnetus. Foto: Eero Talvistu

Kuigi juba kaks aastat tagasi lõi Arro Keraamika oma tarbenõude sarja tootmiseks esimese kontakti Poola tehasega, läksid asjad lõpuks nii, et alustava ettevõtte nõusid hakkab valmistama hoopis mainekas Portugali tehas.

«See hakkas hargnema sellest, et kaks aastat tagasi alustasime tehase otsimist,» sõnas Arro Keraamika kunstnik Liisu Arro. Alguses kirjutas ta päris mitmele Euroopas tegutsevale keraamikatehasele.

Peale Saksamaa ja Tšehhi tehaste oli nende seas ka üks Poola vabrik, kes tegi Arro Keraamikale ka esimesed proovitooted. Sellega aga asi piirdus. «Seal suhtlemine ei sujunud, kuigi alguses tundus see kõige mõistlikum valik,» ütles Arro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles