Politsei hoiatab: öö võib sõidutee katta jääga

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmaga võib teele tekkida must jää. Foto on illustreeriv.
Külmaga võib teele tekkida must jää. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ööl vastu teisipäeva võivad ilmastikuolud olla sellised, et varahommikul autoga tööle minejaid ootab jääkattega kaetud sõidutee, hoiatab politsei- ja piirivalveamet (PPA).

Kui autol ei ole talverehve ning teeolud pole kiita, tuleb kaaluda, kas auto kasutamine on libedal teel turvaline, tuletas PPA meelde sotsiaalmeediasse postitatud teates.

«Libedaga liigeldes aitavad turvaliselt sihtkohta jõuda õigesti valitud sõidukiirus, korralik pikivahe ning teeoludega arvestamine.»

Kindlasti tuleb hoolt kanda ka selle eest, et enne sõidu alustamist oleksid sõiduki klaasid jääst puhtad, lisas PPA.

Libedusetõrje rahastamine püsib samal tasemel

Maanteeameti riigiteede hooldepartnerid on sahad ja puisturid korrastanud ning esimesed eelpuisted teede libedusetõrjeks tehti ära juba eelmisel nädalal, ütles maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt ERRile.

Nullilähedane õhutemperatuur öösel ja hommikul on pannud Eesti teede hooldajad juba valmisolekusse, eelmise aastaga võrreldes püsib libedusetõrje rahastamine samal tasemel.

«Me oleme uuendanud kõigis maakondades teehooldelepinguid, et kõigil teedel tehakse siis seadusega nõutud tingimustel teehooldust,» sõnas Valt. «Talvistes tingimustes ei tasu autojuhtidel loota, et äkki läheb õnneks, sõita kindlasti rahulikult ning varuda aega.» 

Kui liiklejail on aga tähelepanekuid riigimaanteede korrasoleku kohta, siis tuleks helistada maanteeinfo lühinumbril 1510.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles