Calais’ Džungli sulgemise teine päev: alustatakse lammutustöödega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Calais' Džunglile
Vaade Calais' Džunglile Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaa Calais’ põgenikelaagri ehk Džungli mahalammutamisega sooviti alustada juba täna hommikul, kuid see otsustati keskpäevani edasi lükata, et kohale jõuaksid julgeolekutöötajad, vahendab CNN. 

Hävitatakse kõik, mida Džungli rajanud tuhanded migrandid koduks nimetasid- onnid, telgid ja muud varjualused. Prantsusmaa ametnikud on juba rohkem, kui aasta ähvardanud laagri hävitada. Varem sel aastal osa Džunglist ka lammutati, kuid see ei vähendanud põgenike juurdevoolu, mis paisutas laagri veelgi suuremaks.

Eile alustati Džungli elanike ümberpaigutamisega ja õhtuks jõuti üle Prantsusmaa bussidega laiali saata rohkem kui 2 300 migranti. Laager loodetakse täiesti tühjaks teha nädala lõpuks ja see siis täielikult hävitada paari nädala jooksul. Selle asukoht peaks ametnike sõnul puhtaks saama detsembri lõpuks.

Kuid osad migrandid näivad olevat otsustanud paigale jääda ükskõik, mis hinna eest. Eile õhtul toimusid ka mõned rahutused rahuvalvajate ja Džungli järelejäänud elanike vahel. Märulipolitsei pihta visati kive, millele nad vastasid pisargaasiga. Taolised kokkupõrked jätkusid samuti täna. 

Enamus Džunglis viibinutest lootsid läbi Eurotunneli Suurbritanniasse- mis asub vaid umbes 50 kilomeetri kaugusel- edasi liikuda. Laagrist lahkumine tähendaks paljude migrantide arvates lõppu nende unistusele. Prantsuse valitsus ei ole avaldanud, mida tehakse nende elanikega, kes mujale minemast keelduvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles