Kaarel Tarand astub kohustusliku keskhariduse eest sõnasõtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand.
Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand. Foto: Toomas Huik

Kolmapäevases Postimees.ee online-väitluses asub Eestimaa Roheliste nimekirjas riigikokku kandideeriv Kaarel Tarand väitlema teemal «Kohustuslik keskharidus tagab noortele suurema tööhõive».

Talle oponeerib, nagu tavaks, Eesti Väitlusseltsi võistkond.

Kell 11 hommikul ilmuvad Postimees.ee's mõlema poole avakõned ja juba kell 12.30 jätkub väitlus ristküsitlusega. Debati võtavad osapooled kokku lõppsõnades.

Ristküsitluses saavad sõna sekka öelda ka lugejad, kes avakõnede artikli kommentaariumisse oma küsimused postitavad.

Tegu on viiest debatist koosneva Postimees.ee valimiseelsete online-väitluste sarja kolmanda osaga.

Eelmise nädala kolmapäeval astus esimesena väitlustulle Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindaja Liisa Pakosta, kes õigustas arusaama, et emapension kasvatab sündimust.

Neljapäeval astus teise külalisena lugejate ette riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas, kes kaitses Reformierakonna seisukohta, et madalad maksud toovad kõrgtasemel töökohad.

Selle nädala teisipäeval väitles keskerakondlane Jüri Ratas teemal «Strateegilised ettevõtted peaksid kuuluma riigile».

Pärast rohelisi kaitsevad samal moel oma seisukohti ka sotsiaaldemokraadid.

Tegu on Postimees.ee ja Eesti Väitlusseltsi koostöös korraldatavate online-debattide kolmanda hooajaga. Nagu 2009. aasta kohalike valimiste eel, nii väitlevad erakonnad ka seekord loosi teel selgunud järjekorras.

Enda kaitstava teema saab partei ise valida kolm päeva enne väitlust neile saadetava kolme valiku hulgast.

Väitlusseltsi võistkond ei esinda debattides isiklikke seisukohti, vaid üritab poliitiku argumentatsioonile vastandudes tuua välja konkreetse idee/valimislubaduse plussid ja miinused.

Eesmärk on pakkuda keskkonda, kus valimisteemasid arutatakse argumenteeritult ja sisuliselt, tõrjudes kõrvale häma, poriloopimise ja pinnapealsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles