Kümme toitu, mida iga naine võiks rohkem süüa

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Üldiselt oleme suhteliselt teadlikud nendest toitudest, mida peaksime vältima. Igasugused maiustused, pagaritooted ja rämpstoit on ilmselgelt meie tervisele kahjulikud. Aga milliseid toite võiksime rohkem süüa? 

Nimetame PureWow abiga mõned toidud, mida just naised võiksid rohkem süüa.

Sibulad

Sibul on väga tervislik, selles on palju B- ja C-vitamiini ning see on põletikuvastane. Naised peaksid sibulat sööma, sest see aitab ennetada luude hõrenemist ehk osteoporoosi.

Punase pipra helbed

Esiteks on punase pipra helvestes A-vitamiini, teiseks stimuleerivad nad seedimist ja lisaks aitavad nad ohjeldada söögiisu ning takistada rasva ladestumist.

Lehtpeet

Lehtpeet on väga hea alternatiiv lehtkapsale. Selles on vähem kaloreid, aga samas sisaldab lehtpeet taimseid steroide, mis aitavad hoida hormonaalset tasakaalu. See on suurepärane raua, kaltsiumi B-, C-, E- ja K-vitamiini allikas.

Brüsseli kapsas

Brüsseli kapsas aitab ennetada vähki, aga ainult siis, kui neid ei keedeta, sest sellisel juhul kaotavad nad oma vähivastase toime.

 Kreeka pähklid

Kreeka pähklites on valku, kiudaineid ja oomega-3-rasvhappeid, mis alandavad kolesterooli taset, parandavad aju tööd ja soodustavad kvaliteetset und. Mõned teadlased on väitnud, et Kreeka pähklid vähendavad rinnavähi tekke võimalust.

Rosinad

Lisaks kiudainetele, rauale ja C-vitamiinile on rosinates energiat andvad süsivesikud ja erilised fütokemikaalid, mis aitavad võidelda hambakaariese vastu.

Kõrvitsaseemned

Sarnaselt šokolaadiga on kõrvitsaseemnetes aminohappeid, mis on looduslikud meeleolu parandajad.

Hapud kirsid

Kirssides on palju antioksüdante ja nad aitavad võidelda mälu halvenemise, südamehaiguste, kõrge kolesterooli ja diabeedi vastu. Lisaks peaks kirsimahla joomine tagama parema une.

Mustikad

Mustikad on nagu hea kortsuvastane kreem, mis aitab võidelda vananemise ja mälu halvenemise vastu, lisaks parandavad nad motoorseid oskusi ja toimivad vererõhu alandajatena.  

Roheline tee

See ei ole küll toit, aga roheline tee on imeline. Esiteks on seal palju antioksüdante, mis aitavad ajul paremini funktsioneerida, kiirendavad seedimist ja suurendavad rasvapõletust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles