Peter Jackson hakkab tegema suurejoonelist aurupungifilmi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Surelikud masinad", Philip Reeve
"Surelikud masinad", Philip Reeve Foto: holowriting

Peter Jackson, Fran Walsh ja Phillipa Boyens, ühesõnaga see meeskond, kes seisab «King Kongi», «Sõrmuste isanda» ja «Kääbiku» taga, on koondunud uue suurejoonelise projekti elluviimiseks.

"Surelikud masinad", Philip Reeve
"Surelikud masinad", Philip Reeve Foto: Rahva Raamat

Sedapuhku läheb linastamisele Philip Reeve'i fantastiline noorsooromaan «Surelikud masinad» (eesti k. 2006), teatab portaal Plygon.Tegemist on neljaosalise romaanisarja esimese raamatuga.

Jacskon pole siin mitte lavastaja, vaid koos eelmainitutega stsenarist. Režissööritoolile istub sedapuhku üsna roheline Christian Rivers, kes on Jacksoniga koos töötanud Tolkieni-teemaliste filmide juures. ««Surelikud masinad» on vaieldamatult üks neid lugusid, mis nõuab suurt ekraani,» ütles Rivers.

«Surelike masinate» filmiks tegemist on Jackson plaaninud juba 2009. aastast alates. Nüüd on teada, et filmimine peaks lahti minema järgmise aasta kevadel ja kus mujal kui Jaksonile kallil Uus-Meremaal.

Reeve’i raamatute sündmused toimuvad kauges tulevikus, kus ammu unustatud katastroof on hävitanud meile tuttava maailma. Mööda kunagi Euroopaks kutsutud kõnnumaad roomavad ressursside jälil hiiglaslikud roomikutel linnad. Kiired linnad jälitavad ja õgivad väiksemaid. Seda maailmakorraldust kutsutakse munitsipaaldarvinismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles