Algas kohus Viljandimaal elukaaslase tapnud 18-aastase neiu üle

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Kõos asuvas majas tapeti 22-aastane mees.
Selles Kõos asuvas majas tapeti 22-aastane mees. Foto: Marko Saarm

Viljandi maakohtus toimus üleeile eelistung 18-aastase neiu süüasjas, kes kevadel tappis Viljandimaal Kõo vallas oma 22-aastase elukaaslase.

Kohus otsustas, et istungid jätkuvad järgmise aasta jaanuaris. Süüdistatava kaitsja taotlusel kuulutati kohtuprotsess kinniseks.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk ütles, et tänavu 28. mail lõi tol hetkel alaealine neiu tekkinud tüli käigus elukaaslast algul käega, haaras seejärel noa ja lõi selle noormehele rindu, tabades südant. Noormees suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Tapmise eest näeb karistusseadustik ette kuue kuni 15 aasta pikkuse vangistuse. Kuna süüdistatav oli teo toimepanemise ajal alla 18-aastane, siis võib olla tema maksimaalseks karistuseks 10 aastat vangistust.

28. mail kell 16.32 sai politsei teate, et Viljandimaal Kõo valla korteris löödi 22-aastast meest noaga. Vaatamata meedikute püüdele, ei õnnestunud mehe elu päästa.

Lööjaks oli 17-aastane tüdruk, kes seejärel korterist põgenes. Tüdrukut asusid otsima Viljandimaa ja Jõgevamaa patrullid, kes leidsid ta umbes kilomeetri kauguselt maastikult ja toimetasid seejärel arestikambrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles