Iirimaa rannale jõudnud «torpeedo» sisaldas 75 kilogrammi kokaiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: SCANPIX

Iirimaal Liscannoris leidis kohalik hotelliomanik Michael Vaughan rannalt kummalise, torpeedokujulise metalleseme, mille võimud minema viisid.  

Nüüd kolm kuud hiljem selgus, et selles 2,5-meetrises objektis oli 75 kilogrammi kokaiini, mille väärtus  on viis miljonit eurot, edastab cnn.com.

Iirimaa tolliamet teatas, et see metallobjekt koos kokaiiniga võis olla kinnitatud mõne kaubalaeva või mõne teise aluse külge allpool veepiiri, kuid veel ei ole teada, kust kokaiinilast pärineb ja kes seda ootas.

Tolliameti esindaja Andrew Ryani teatel oli see esimene kord, mil Iirimaalt leitakse torpeedosarnasest esemest kokaiini.

Vaughan'i teatel jalutas ta augusti lõpul koos oma perega Kilmacreechy rannal, kus talle ebatavaline ese silma jäi. Mehe sõnul tahtis ta seda tõsta, uid objekt oli väga raske ja selle tõttu jättis selle rannale.

«Kui oleks kergem olnud, oleksime selle kaasa võtnud ja koju viinud. Kohe tekkis küsimus, et mis selle sees on, kuid me ei osanud arvata, sest see oli vana ja roostetanud,» lisas iirlane.

Vaughan' i sõnul nägid kummalist metallsilindrit paljud kohalikud, kuid ei pidanud seda eriliseks, sest meri uhub aegajalt välja ebatavalisi objekte.

Iirimaa võimud said lõpuks objekti jälile ja konfiskeerisid selle, leides seest kokaiini.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles