Tarva karvatuustist võib Rakvere suveniir saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva kuju Rakveres.
Tarva kuju Rakveres. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere sümboli Tarva skulptuur saab lähiajal uue karvatuusti suvel äravarastatu asemele ning ühtlasi on tekkinud mõte, et tuusti väiksemaid koopiaid võiks linna suveniiridena müüma hakata.

Suvel varastatud detaili taastamiseks kulub linnal 2000 eurot ning selle valmistab ja paigaldab Tauno Kangro meeskond.

Linnapea Andres Jaadla avaldas arvamust, et kuna karvatuust on osutunud niivõrd tähelepanuväärseks detailiks, võiks ühtlasi kaaluda selle kujundamist üheks Rakvere meeneks, mida müüdaks linna uuenevas turismiinfokeskuses.

«Laseme modelleerida ja mingis koguses valmistada ning seejärel paneme nad müüki. Osta saaks ainult turismiinfokeskusest,» kirjeldas Jaadla oma nägemust originaalsest meenest.

Tarva skulptuur avati Rakveres 2002. aasta 15. juunil. Kõhualust karvatuusti kujutava detaili lisas skulptor oma meeskonnaga aga alles kaks aastat hiljem, sest Tarva valmimise käigus jäi see valajate eksituse tõttu kõrvale ja läks kaotsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles