Samsungi uus tipptelefon tuleb tehisintellekti ja optilise sõrmejäljelugejaga

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy S8
Galaxy S8 Foto: Internet

Plahvatava akuga Galaxy Note 7 turuletoomise fiasko ja sellega kaasnenud 5-miljardi dollarilise kahju ja 30-protsendilise kasumi kukkumise üle elanud tehnoloogiahiid Samsung valmistab ette oma järgmist tipptelefoni Galaxy S8.

Lõuna-Korea korporatsiooni asepresidendi Lee Kyeong-tae sõnul on uue telefoni suurimateks tugevusteks uuenenud disaini kõrval täiustatud kaamera ja uuel tasemel tehisintelligentne abimees. Viimase arendamise tarvis omandas Samsung kuu alguses USA ettevõtte Viv Labs, mis lõi varem Apple’ile Siri-nimelise kasutajate abistamise lahenduse.

Järgmise aasta veebruaris MWC-l esitletaval telefonil ei ole sõrmejäljelugeja  enam kodu-nupuga ühendatud - kasutusele võetakse optiline sõrmejäljelugeja, mis on integreeritud ekraani alla.

Varasemate infolekete kohaselt saab S8-l olema 5,5 tolline 4K (2160x3840) kvaliteedis Super Amoled ekraan, mille pikslitiheduseks on 806ppi. «Mootoriks» Samsungi enda toodetav Exynos 8895 6GB RAM-iga protsessor.

Sarnaselt Huawei ja Apple’i uusimatele mudelitele võetakse kasutusele ka duubelkaamera – ühel neist on megapiksleid 16 ja teisel 8.

Allikas: WSJ

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles