Pensioniühistul Tuleva on koos enamus vajalikust algkapitalist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti esimene pensionikogujate ühistu Tuleva sulgeb esmaspäeva keskööl nende liikmete nimekirja, kes saavad võimaluse panustada koos asutajatega algkapitali pensionikogujatele endile kuuluva teise samba fondide valitseja loomiseks - ühistul on koos enamus vajalikust summast.

Eesti suurimas ühisrahastusprojektis oli Tuleva möödunud nädala lõpuks juba kogunud 2,27 miljonit eurot kapitali. See on rohkem kui kolmveerand kolme miljoni euro suurusest lõpp-eesmärgist.

«Kuna viimased algkapitali panustajad astuvad liikmeks 31. oktoobril ning algkapitali sissemaksete tegemiseks on liikmetel kokku aega 30 + 60 päeva, kogub Tuleva algkapitali 2017. aasta jaanuari lõpuni. Liikmeks astumise avalduse oli pühapäeva õhtuks esitanud üle 2900 inimese,» rääkis Tuleva juhatuse liige Tõnu Pekk.

Algkapital on vajalik kohustusliku pensionifondivalitseja seadusliku aktsiakapitali nõude täitmiseks. Kapitali ei kasutata tegevuskulude katteks, vaid see investeeritakse Tuleva pensionifondi.

Kõigil liikmetel on liikmetunnistuse saamisest alates 30 päeva aega otsustada, kas ja kui palju nad soovivad algkapitali panustada. Soovi korral võivad liikmed teha algkapitali sissemakse mitmes osas: sel juhul peab esimene osamakse laekuma 30 ja viimane 90 päeva jooksul liikmetunnistuse saamisest.

«Liikmeks astuda saab loomulikult ka edaspidi - hilisemad liitujad lihtsalt ei osale algkapitalis,» selgitas Tuleva juhatuse liige Annika Uudelepp.

Tuleva ühistu asutasid kevadel 22 inimest, kes polnud rahul Eestis tegutsevate pensionifondide madalate tootluste ja kõrgete teenustasudega. Septembris esitas Tuleva Finantsinspektsioonile tegevusloa taotluse, et 2017. aasta esimesel poolaastal avada pensionikogujatele endile kuuluvad pensionifondid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles