Turule jõudis madalaima rasvasisaldusega hakkliha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maag

Rannamõisa tõi turule kerge ja tervisliku kalkunihakkliha, mille 100 grammis sisaldub vaid 0,8 grammi rasva.


2010. aastal kasvas vähese rasvasusega kalkuniliha ja sellest valmistatud toodete tarbimine Eestis võrreldes 2009. aastaga kolmandiku võrra, teatas ettevõte.

Rannamõisa kaubamärgi tootejuhi David Pärnametsa sõnul on kalkuniliha ja sellest valmistatud tooted eestimaalaste hulgas aasta-aastalt üha populaarsemaks muutunud.

«Kuigi endiselt tarbitakse kõige rohkem kanaliha, on jõudsalt tõusmas ka kalkuniliha ja sellest valmistatud toodete müük, mis kasvas mullu võrreldes 2009. aastaga koguni 30 protsenti,» märkis Pärnamets.

Tema sõnul on väherasvaste linnulihatoodete tarbimistrend märgiks, et Eesti elanike toitumisteadlikkus on suurenenud ning võimalusel eelistavad tarbijad tervislikumaid ja naturaalsemaid tooteid. Rannamõisa enimmüüdavaks kalkunilihast valmistatud tooteks on kalkunihakkliha.

Pärnametsa sõnul viitab tervisliku toitumise trendi kasvule seegi, et sea- ja veiselihast valmistatud hakklihade kõrval on leidnud oma kindla koha eestimaalaste toidulaual ka väherasvane kalkunihakkliha.

«Kuna hakitud kalkuni kintsuliha on tarbijate poolt üle ootuste hästi vastu võetud, otsustasime tarbija toidulaua rikastamiseks tuua turule veel väiksema rasvasisaldusega kalkuni rinnalihast tehtud hakkliha,» selgitas Pärnamets.

Kui 100 grammi kalkuni kintsulihast valmistatud hakkliha sisaldab keskmiselt 12,4 grammi rasva, siis samas koguses hakitud kalkuni rinnalihas on vaid 0,8 grammi rasva.

Kalkuniliha tervislikkus seisneb lisaks madalas rasvasisalduses ka organismile kasulike valkude, vitamiinide ja mikroelementide sisalduses. Kalkuniliha koostises on balansseeritult nii küllastatud kui mono- ja polüküllastamata rasvhappeid. Samuti on kalkunilihas rohkelt B-rühma vitamiine, mis on organismi ainevahetuse n-ö võtmevitamiinideks.

Mineraalühenditest sisaldab linnuliha rohkelt väävlit, magneesiumi ja kaaliumi. Lisaks on kalkunilihas ka piisavalt rauda, vaske, tsinki ja seleeni, mis on igapäevaselt vajatavad olulised mikroelemendid.

Rannamõisa on Eesti kapitali põhineva Maag Grupi kaubamärk, mille all turustab ettevõte broileri-, kalkuni-, hane- pardi- ja küülikuliha ning broilerimaksa. Rannamõisa tooted on valmistatud 100 protsenti jahutatud linnulihast ning maitsestamata linnulihatoodete pakendamisel ei ole kasutatud gaasi ega säilitusaineid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles